Adj örömmel, szeress nagylelkűen!

Együtt Egymásért – Szentmiklósiakért címmel az idei adventben is összefog a város

    Idén immár 3. alkalommal indul útjára az Együtt Egymásért – Szentmiklósiakért adománygyűjtési program, amely több száz rászoruló család ünnepi készülődését segítette tartós élelmiszercsomaggal az elmúlt két évben. Idén is több mint harminc civil szervezet, egyházi felekezet, és cég vállalt partnerséget az önkormányzat szociális osztálya által kezdeményezett programban. 

    „Ebben az évben is közösséget teremtünk azáltal, hogy közösséget vállalunk a szükségben szenvedőkkel. Ez a program nemcsak az összegyűlt élelmiszerről szól, sokkal erősebb üzenete az, hogy milyen sok jó születhet abból, ha összefog egy közösség a jó célért. A programhoz mindenki azzal járul hozzá, amivel leginkább tud, a gyermekek énekkel, tánccal, szavalattal, az idősek festéssel, ki-ki néhány kiló liszttel, cukorral, édességgel. Így telik meg nemcsak élelemmel, de lélekkel is a tartós-élelmiszercsomag” – mondják a szervezők.  „Jó látni, ahogy évről-évre egyre többen és többen jelentkeznek, hogy ők is részt vállalnak az együttműködésben.”

    Külön öröm, hogy idén a városháza szociális osztályának felkérését pozitívan fogadta, és a védnökséget elvállalta Böjte Csaba OFM. A program mottója idén: Adj örömel, szeress nagylelkűen!

     A megnyitójára a megszokotthoz híven, november 25-én, pénteken 17 órától kerül sor a Sláger Centerben, ahol személyesen is jelen lesz Böjte Csaba testvér, hogy útravalóval tarisznyálja fel a szentmiklósiakat.

    Ezt követően a gyűjtés december 17-ig folytatódik: szombatonként a Sláger Centerben 9–18 óra között, a civil szervezetek közreműködésével, akik jelképesen örökbe fogadják a gyűjtőpontot; hétköznap pedig a szociális osztály Kárpátok utcai székhelyére is lehet majd adományt beadni 8-tól 16 óráig.

    Cél az, hogy idén is együttes erővel segíthessünk a téli ünnepek alkalmával egyedül élő, betegséggel küszködő, időskorú embertársainkon, egyszülős családokon, nehéz anyagi körülmények között élő, többgyermekes családokon, sérült gyermeket/felnőttet gondozó, anyagi nehézségekkel küzdő gyergyószentmiklósi családokon.

    A megnyitóra és a tartós-élelmiszergyűjtésben való részvételre a szervezők idén is szeretettel várnak mindenkit!

egyutt_egymasert_jpg

Kérem ossza meg ismerőseivel: