Adókedvezmények a 2019-es évre

Már az idén le kell adni a kéréseket!

GONDOSKODJON MÉG IDÉN JÖVŐ ÉVI ADÓKEDVEZMÉNYÉRŐL!

A 2019-es évre adókedvezményekben részesülhetnek a mezőgazdasági haszongépjárművek tulajdonosai, illetve az olyan belterületek tulajdonosai, akik a minimálbérnél kisebb jövedelemmel rendelkeznek.

• mezőgazdasági- és haszongépjárművekre 50%-os adókedvezményre jogosultak tulajdonosai. Jogi személyek esetén bizonyítani kell, hogy az alapító aktába bele vannak foglalva azon tevékenységek, amelyek indokolják a haszongépjárművek birtoklását;

• súlyos és halmozottan súlyos fogyatékkal élő személyek 100%-os adókedvezményben részesülnek az általuk birtokolt épületre és autóra;

• kisnyugdíjasok belterületre fogalmazhatnak meg igénylést az adókedvezményre:

– 25%- os támogatást kaphatnak azok a személyek, akik jövedelme a minimálbér és a minimálbér fele közötti érték;
– 50%- os támogatást kaphatnak azok a személyek, akik jövedelme a minimálbér felénél kisebb.

Felhívjuk a városlakók figyelmét, ahhoz, hogy bizonyos jövő évi adókedvezményekkel élhessenek szükséges, hogy még az idei naptári évben jelezzék az önkormányzat adó és illetékek osztálya felé ebbéli igényüket.

Az adókedvezmények mindegyikénél fontos, hogy minden egyéb adója legyen kifizetve az igénylő személynek. Ugyanakkor azt is hangsúlyozzuk, hogy akik az idei naptári évben nem jelzik igényüket, elveszítik jogosultságukat a 2019-es adókedvezmény alól.

Kérünk minden városlakót, aki az év utolsó napjaiban tervezi befizetni hátralékait, december 21-ig tegye meg, a két ünnep közötti fennakadások elkerülése érdekében.

Kérem ossza meg ismerőseivel: