Adománygyűjtések a kárpátaljai magyarok megsegítéséért


Gyűjtést szervez Hargita Megye Tanácsa Beregszász megsegítésére

Az orosz-ukrán háború miatt kialakult helyzetről egyeztettek online ma délelőtt Hargita Megye Tanácsa Rezes Károllyal a Beregszászi Járási Tanács elnökével, amelyen Pataki Csaba, Szatmár Megye Tanácsának elnöke is részt vett.

https://fb.watch/boBDhbVM0z/

Hargita megye és a Beregszászi járás között tavaly ősszel indult el a testvérmegyei kapcsolat kiépítése.

Hargita Megye Tanácsa gyűjtést szervez a beregszásziaknak. Elsősorban gyertyákra, önfeltöltős lámpákra, felfújható matracokra, új ágyneműkre és tartós élelmiszerekre van szükség.

Csíkszeredában a megyeháza Sapientia felöli garázsánál várják az adományokat mindennap. Hétköznapokon Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság központjaiban fogadják az adományokat 8 és 15 óra között: Székelykeresztúron a Kossuth Lajos negyed 5/1 cím alatt, Gyergyószentmiklóson a Fogarassy Mihály utca 4. szám alatt, Maroshévízen pedig a Victor Babeș utca 8. szám alatt. Székelyudvarhelyen a vállalkozói inkubátorházban, II. Rákóczi Ferenc utca 84. szám alatt, valamint Gyergyótölgyesen a pszichiátriai kórházban (Gyergyótölgyes 342. szám).

 Pénzügyi adományokat Hargita Megyéért Egyesületen keresztül a segitunk.online platformon lehet majd küldeni. A befolyt összegből szintén lámpákat vásárolnak majd.


Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata


Minden magyar felelős minden magyarért! 

ADOMÁNYGYŰJTÉS A KÁRPÁTALJAI MAGYAROK MEGSEGÍTÉSÉÉRT

Meggyőződésünk, hogy Oroszország és Ukrajna háborújából egyik fél sem kerülhet ki nyertesként, miközben a tomboló harcoknak az egyszerű, hétköznapi emberek a legfőbb kárvallottjai. Erdélyi magyarokként egyetlen pillanatra sem szabad elfelednünk: a Kárpát-medencében élő magyarságnak összetartó, egységes nemzeti közösséget kell alkotnia – s ezt főként a mostani válsághelyzetben lehetséges bizonyítanunk. Felelősséget kell vállalnunk egymásért, mert minden magyar felelős minden magyarért!

Épp ezért az Erdélyi Magyar Néppárt, az Erdélyi Magyar Szövetség részeként, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal közösen országos adománygyűjtést indít a háborús körülmények miatt nélkülözni kényszerülő Kárpátalja támogatása érdekében.

Eszerint felhívást intézünk az erdélyi magyar közösség minden tagjához.

Arra kérjük a lakosságot, hogy ki-ki lehetőségei szerint segítse a bajba jutott kárpátaljai testvéreinket tartós élelmiszerek, tisztító-, fertőtlenítő és tisztálkodószerek, valamint a csecsemőkorú gyermekek ellátásához szükséges termékek (tejpor, pelenka) felajánlásával! Ugyanakkor hasznos segítség a jó műszaki állapotban lévő áramfejlesztők, generátorok adományozása is.

Egyúttal felhívjuk az adakozók figyelmét, hogy a szállítási nehézségek miatti tömeg- és térfogatkorlátok miatt ruhaneműt nem veszünk át.

Adományaikat juttassák el az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Erdély-szerte működő irodáinak valamelyikéhez (az EMMT Demokrácia-központok elérhetőségei IDE kattintva vagy a www.emnt.org/irodaink címen tekinthetők meg), vagy vegyék fel a kapcsolatot az Erdélyi Magyar Néppárt helyi elnökeivel, önkormányzati képviselőivel, polgármestereivel, akik segítenek adományaik célba juttatásában!

Az Erdélyi Magyar Néppárt vállalja, hogy az összegyűlt adományokat eljuttatja – a kárpátaljai magyar szervezetekkel egyeztetve – azokhoz, ahol most a legnagyobb a szükség.

Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a bajban lévő és szülőföldjén kitartó kárpátaljai magyarság megsegítése érdekében, hogy a most leginkább segítségre szorulók is érezzék: egyetlen magyar sincs egyedül!


Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége


Kérem ossza meg ismerőseivel: