Adományozzon november 18-án Erdély templomaiban

Szent Erzsébet-gyűjtés

Plakat4_1Ebben az évben a betegek megsegítésére, az őket támogató otthoni beteggondozó szolgálat fennmaradására gyűjt Szent Erzsébet napján a Gyulafehérvári Caritas. Tavaly 225.522 lej gyűlt össze, amelyet a hátrányos helyzetű gyermekek oktatására, az őket támogató programokra fordított a szervezet. A Gyulafehérvári Caritas áldozatos munkával évtizedek alatt építette ki otthoni beteggondozó szolgálatát, amelynek tevékenységét ahelyett, hogy támogatná, az utóbbi időben inkább ellehetetleníti a következetlen állami támogatói rendszer és a nem megfelelő jogszabályozás. Ezért minden kis forrásra szükség van, hogy a szervezet folytatni tudja tevékenységét a rászoruló idősek és betegek ápolása érdekében.  

Amikor a Szentírásban az idősek tiszteletéről olvasunk, vagy Isten negyedik parancsa alapján kötelességünknek érezzük figyelni a szüleinkre, kevésbé kerül kihangsúlyozásra, hogy nekünk nem azért kell tisztelnünk őket, hogy aztán minket is tiszteljen a minket követő nemzedék. Ez önmagában nemcsak kevés, hanem kifinomult önzés is. Az idős embert azért kell tisztelnünk, mert idősödő és törékeny testében egy lelket hordoz, amely Isten képmására teremtetett. Ez adja meg az ember méltóságát és ezért kéri Isten, hogy segítsünk máson – áll dr. Jakubinyi György érsek felhívásában.

Adományozzon november 18-án Erdély templomaiban, illetve adományával megkeresheti a helyi Caritas-képviseleteket vagy befizetheti a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtő bankszámlájára. (Számlaszám: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 BCR Alba Iulia. Számlatulajdonos: Caritas Alba Iulia, Adóazonosítószám: 4562770)

Kérem ossza meg ismerőseivel: