Adósok, figyelem!

Az adóhátralék kamatának 70%-át elengedik a teljes tartozás befizetésekor

A helyi képviselő testület a hétfői rendkívüli ülésén fogadta el azt a tervezetet, miszerint mindazok a fizikai és jogi személyek, akik folyó év március 31-ig törlesztik tartozásaikat, mentesülnek a kamatok 70%-a alól, az előírt feltételek teljesítése mellett. A határozat a 2015. szept. 30-án a helyi adóügyi osztályon jegyzett összes hátralékra érvényes, amennyiben az adófizető teljes mértékben törleszti az alapadósságot, az erre kiszabott kamat 30%-át, valamint a folyó évi adók és illetékek március 31-ig kötelezően befizetendő 50%-át.

A városvezetés célja ezáltal a hátralékkal rendelkező adófizetők ösztönzése a tartozások mielőbbi törlesztésére, ezáltal pedig a felhasználható adóbevételek növelése, közvetve a helyi gazdaság ösztönzése.

-70%A határozat-tervezet kifüggesztésekor a kamat felének eltörlése volt előterjesztve. A kifüggesztési idő alatt az Arbor Vállalkozók Szövetsége nyújtott be javaslatot arra vonatkozólag, hogy a 44/2015-ös sz. sürgősségi kormányrendelet által megengedett legmagasabb kedvezményt fogadja el a testület, tekintettel a helyi gazdasági környezet és a cégek általános gazdasági mutatóira. A testület a javaslatot is figyelembe véve, hétfő délutáni ülésén 70%-ra emelte meg a kamattartozások elengedésének szintjét, amennyiben március végéig a teljes befizetendő értéket törlesztik a fizikai és magánszemélyek (alapadósság 2015. szept. 30-ig, a kamat 30%-a és az idei adókötelezettségek első fele).

A felmentés igényléséhez fizikai személyek egy kérést, jogi személyek több cégdokumentumot is kell hogy mellékeljenek (bejegyzési okirat másolata, előző évi mérleg másolata, közjegyző által hitelesített nyilatkozatok).

Az önkormányzat Pénz- és Adóügyi Osztályának Fürdő utcai székhelyén igény esetén bővebb tájékoztatással is szolgálnak.

Kérem ossza meg ismerőseivel: