Adventre hangol a Hitélet

Vasárnaptól adventre hangol az Erdélyi Magyar Televízió vallási-közéleti magazinja, a Hitélet. A decemberben látható műsorokban Szabó Éva szerkesztő-műsorvezető zenés-verses összeállításokkal és különleges adventi gondolatokkal várja nézőinket. November 29-én, advent első vasárnapján Tamás József segédpüspök és Böjte Csaba ferences szerzetes ünnepi üzenetét tolmácsoljuk.

November 29-től kezdve, advent négy vasárnapján a Ferenc pápa által meghirdetett, Irgalmasság Évének fő vezérfonalát követi az ETV vallási-közéleti magazinja. Ennek tükrében mindenekelőtt a történelmi egyházak képviselőinek adventi gondolatait közvetítjük, de ugyancsak az ünnep hangulatát színezik majd a verses-zenés összeállítások is. Így a decemberi Hitéletekben többek közt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány neveltjeinek vidám, életkedvet sugárzó énekével, a Csíkszeredai Segítő Mária és a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium diákjai által előadott versekkel, a Kolozsvári Református Kollégium Kórusa és a Maros-Mezőségi Egyesített Kórus által megszólaltatott művekkel várjuk nézőinket.

Igyekszünk az adventi vasárnapokat a kedves nézőink számára meghitté és szeretettel, békességgel telitetté tenni.” – vallja Szabó Éva műsorvezető. Ennek jegyében a november 29-én, vasárnap délután fél 6-tól kezdődő Hitéletben a zenés-verses adventi összeállítás keretében többek között Tamás József római-katolikus segédpüspök és Böjte Csaba ferences szerzetes adventi gondolatait ismerhetik meg a nézők.

Kérem ossza meg ismerőseivel: