Ajándékozz esélyt karácsonyra!

Jótékonysági gyűjtést indít az SZJA

A karácsony közeledtével a Székelyföldi Jégkorong Akadémia adománygyűjtést szervez, melynek célja, hogy hátrányos helyzetű családoknak és gyerekeknek szerezzen örömet és ajándékozzon olyan sportfelszereléseket, amelyek új kapukat is kinyithatnak előttük.

Mint ismert, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia rendszerében jelenleg megközelítőleg 800 gyerek jégkorongozik. Ezeknek a sportolóknak igyekszünk biztosítani a lehető legmagasabb színvonalú képzési feltételeket, a szükséges felszereléseket, ugyanakkor támogatjuk a (tovább)tanulásukat.

A nálunk hokizó gyerekek számának körülbelül tízszerese, mintegy 8000 kisiskolás vesz részt hétről hétre az SZJA által szervezett Korisuli programban. Ezáltal rengeteg fiatalnak nyújtunk rendszeres sportolási lehetőséget, azonban tisztában vagyunk azzal is, hogy nagyon sok olyan gyerek él a térségben, aki anyagi nehézségek miatt nem csatlakozhat osztálytársaihoz a korcsolyázások alkalmával.

Az ünnepi várakozásban azt a célt tűztük ki, hogy a székelyföldi jégkorongtársadalom és sportszerető közösség segítségével ezeknek a gyerekeknek lehetőséget teremtsünk a sportolásra.

A Korisuli program vezetőivel és tanítókkal egyeztetve számba vesszük központonként hány olyan gyerek van, aki eddig anyagi helyzete miatt nem járhatott korcsolyaoktatásra. A jótékonysági gyűjtés során befolyt összegből nekik vásárolunk korcsolyát, sisakot és meleg kesztyűt.

Ahogy a Székelyföldi Jégkorong Akadémia küldetése is bizonyítja, abban hiszünk, hogy a sport, a jégkorong egy sajátos fejlődési terepet nyújt a kicsik számára, ahol fizikailag és mentálisan is erősebbé, egészségesebbé válhatnak, és elsajátíthatnak egy olyan tudást, ami később segíti őket a boldogulásban. Ezzel párhuzamosan egy összetartó közösség tagjaivá válthatnak. Éppen ezért azt szeretnénk, ha a lehető legtöbb gyerek megkapná az esélyt, hogy részesüljön ezekből az előnyökből.

Székelyföldön számtalan olyan ember él, akinek nagyon sokat adott a jégkorong. Rengeteg siker, öröm, barátság, tanulási alkalom kötődik a jégpályához. Meggyőződésünk, hogy aki ilyen tapasztalatokkal rendelkezik, azt szeretné, ha más is átélne hasonlókat.

Kérünk tehát mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a Székelyföldi Jégkorong Akadémia akciójához, hogy még több gyerek arcán láthassuk azt az örömöt, amit a korisulis edzéseken vagy a kicsik bajnokságain látunk.

Segíts, hogy mások is korcsolyázhassanak, ajándékozz esélyt karácsonyra!

Az akció során a Székelyföldi Jégkorong Akadémia partnere a Fun FM Rádió. December

13-án, pénteken jótékonysági műsor keretében Günther Ottó olyan szakemberekkel, sportolókkal, művészekkel beszélgetett, akik támogatják a kezdeményezést. Ugyanakkor arra is kitértek a vendégek, hogy miért lehet eredményes, hasznos a most folyó gyűjtés.

A Kotyogó című műsorban elhangzott interjúk a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Facebook oldalán és a Fun FM Rádió honlapján hallgathatók vissza.

Adományaikat a következő számlaszámra: RO96OTPV260001232772RO04 (Asociatia Club Sportiv Sapientia U23) küldhetik.


Ha személyesen adnák át felajánlásaikat, december 20-ig a Fun FM Rádió székhelyén, vagy Felcsíkon a Székelyföldi Jégkorong Akadémia irodájában tehetik meg.

Kérem ossza meg ismerőseivel: