Akiknek ellenjavallt a fizikai jelenlét, továbbra is online tanulnak

Közölték, hogy milyen esetben kell online oktatást biztosítani

Azok a tanulók, akik orvosi papírokkal bizonyítják, hogy ellenjavallt, hogy fizikailag jelen legyenek az iskolában, online tanulnak, és ugyancsak online oktatásban vesznek részt azok, akiknek családtagjaik fokozott veszélynek vannak kitéve fertőzés esetén – közölte kedd esti közleményében az oktatási minisztérium.

Az egészségügyi minisztériummal közösen kiadott dokumentum azt ajánlja azoknak a tanulóknak, akiknek ‘jellegzetes tüneteik’ vannak, hogy maradjanak otthon.

Ugyanakkor online tanítanak majd azok a tanárok is, akik a munkaorvos tanúsítványa szerint krónikus betegségben szenvednek, vagy egyéb ok miatt veszélyezettek.

A közlemény szerint öt olyan eset van, amikor online oktatást kell biztosítani, mégpedig akkor, ha:

 a tanulóknak ellenjavallt a fizikai jelenlét (orvosi igazolás szükséges);

 a tanulók családtagjai fokozottan veszélyezettek egy esetleges fertőzésre (orvosi igazolás szükséges);

 a tanulóknak fertőzésgyanús tüneteik vannak;

 a tanárok krónikus betegségben szenvednek (munkaorvosi igazolás szükséges);

 a tanároknak fertőzésgyanús tüneteik vannak.


S. Cîmpeanu: Az iskolák megnyitásáról szóló döntést nem megyei, hanem a települések szintjén hozzák meg

Az iskolák megnyitásáról szóló döntést nem megyei, hanem a települések szintjén hozzák meg – hangsúlyozta az Antena 3 televízió műsorában az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu kifejtette: a döntést minden település szintjén hetente felül kell vizsgálni, az elmúlt 14 napban, ezer lakosra vetített összesített fertőzésszám alapján.

Amikor a járvány esetleges harmadik hullámáról kérdezték azt mondta: bízik benne, hogy nem lesz, de ha lesz, az nem jelenik meg ‘egyik napról a másikra’, eltart egy-másfél hónapig, és ‘jól látható lesz’ az emelkedő esetszámokból, tehát nem kell majd azonnali döntést hozni.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: