Alakíts ki balkonkertet!

Varázsold nyugalomszigetté az erkélyed!

A járványügyi helyzet, illetve a kijárási korlátozás okozta pszichés feszültség csökkentéséhez, valamint az üres idő hasznos eltöltéséhez szeretnénk segíteni tömbházban élőknek, akiknek kevesebb lehetőségük van a szabadban tartózkodni. Arra biztatjuk a tömbházlakókat, hogy erkélyeiken alakítsanak ki balkonkertet. Nem feltétlenül virágoskertre gondolunk, hanem bármilyen olyan növény termesztésére, amelyek beérnek egy ládányi, cserépnyi termőföldben.

Ötleteket, hasznos tanácsot tucatjával találni az interneten, a jó minőségű termőföldről pedig az önkormányzat gondoskodik, és munkatársaink házhoz is szállítják. Ehhez mindössze jelezni kell az igényeket a joszomszedok@gyergyoszentmiklos.ro email címen vagy a városháza titkárságának 0266-364.494-es telefonszámán, munkanapokon 8-14.30 óra között.

Egy életről gondoskodni – történjen az éppen egy növény esetében – igencsak hálás feladat. A szeretettel végzett gondoskodást bő terméssel „hálálják” meg a növények, de azért is ajánljuk a balkonkertészkedést, mert bármikor remek kikapcsolódás lehet egy fárasztó nap végén kimenni az erkélyre és megszemlélni az új hajtásokat, a friss terméseket, eltölteni egy kis időt a gondozásukkal.

A kezdeményezésünkhöz csatlakozók számára Facebook-csoportot hozunk létre, lehetőséget teremtve a tevékenységhez kapcsolódó kérdések megbeszélésére, tapasztalatok, hasznos tanácsok, fotók megosztására.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: