Áldozatát marcangoló medvét lőttek le

A sérült állapota jelenleg kielégítő

Hajtást szerveztek ma reggel a Gyergyóditró és Salamás között található kukoricásokban, hogy az ott található medvéket, becslések szerint 4-5 egyedet elkergessék. A hajtást a vadászegyesület a földtulajdonosokkal közösen szervezte, mivel az utóbbi időben több, állítólag négy-öt medvét is láttak zsenge kukoricát dézsmálni a táblákban.

Az egyik – fiatal, alig 26 éves gazda – viszont szerencsétlenségére éppen összefutott az egyik medvével, amely másodpercek töredéke alatt a földre teperte és marcangolni kezdte – tudta meg a mihír Puskás Elemér gyergyóditrói polgármestertől.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az egyik vadász is ott volt, aki gyakorlatilag a farmerről lőtte le a medvét, amely azonnal elpusztult.

A hajtást természetesen azonnal leállították, a helyszínre érkeztek a mentősök mellett a rendőrség és a kriminalisztika munkatársai is.

A fiatal gazdát, Cs.I.-t a gyergyószentmiklósi kórházba szállították: a medve bal lábának külső combrészébe harapott bele. Dr. Bíró Csaba osztályvezető főorvos a mihírnek elmondta, rosszabbul is végződhetett volna a támadás:

A combnak ezen a részén főként izom van, az idegek, erek a comb belső részén találhatók. Ha ott harapja meg az állat, akkor nagyobb is lehetett volna a baj, nem beszélve arról, ha fentebb harapja: akkor egészen biztosan megnyitotta volna a hasüreget” – magyarázta az orvos.

Bíró doktortól azt is megtudtuk, a beteg állapota jelenleg kielégítő, 5-7 napos kezelés vár rá, illetve elkezdik a veszettség elleni kezelést is.

Puskás Elemér polgármester elmondta, idén már volt egy medvetámadás náluk: egy erdei munkásra rontott a medve, szerencsére az áldozat könnyebb sérülésekkel megúszta a találkozást.

Forrás: mihir.ro
A címfotó illusztráció

Kérem ossza meg ismerőseivel: