Alfaluban kezdte Színházon kívül nevet viselő turnéját a Figura

Egy hét alatt tizenkét előadást játszottak

Színházon kívül néven indított turnésorozatot a Figura Stúdió Színház, amely során az idei évad első hónapjaiban néhány nap erejéig a Gyergyói-medence egy-egy településén állomásozik a társulat.

A projekt első helyszínéül Gyergyóalfalut választották, ahol az előadásoknak a Petőfi Művelődési Központ, a Sövér Elek Szakközépiskola, valamint az Aurora Bistro adott helyet. Az ott töltött hét alatt tizenkét alkalommal hat különböző műfajú előadást játszottak kicsiknek-nagyoknak egyaránt. A legkisebbeknek a Fellegkuckó című babaszínházi előadást; gyerekeknek, családoknak a Minden egér szereti a sajtot című meseelőadást tűzték műsorra. Színházi nevelési szándékú tantermi előadással szólították meg a gimnazistákat, Az ember tragédiáját négy alkalommal játszották osztályoknak. A fiatal célközönség a nemrég bemutatott kocsmaszínházi előadást, a Portugált láthatta, amelyre az Aurora Bistroban került sor. Felnőtteknek a háromszereplős vígjátékot, a Káoszt, illetve a nagysikerű Biorobot második részét, a nosztalgikus hangvételű novellákból álló felolvasószínházi Mi… mi vagyunk! előadást tűzték műsorra.

A színházi események mellett kísérőrendezvényeket is hirdettek, Alfaluban első alkalommal került sor kocsmakvízre, amely nagy érdeklődésnek örvendett a fiatalok körében; a Káosz című előadás után kulisszatúrára és egy kötetlen közönségtalálkozóra hívták a nézőket. A Mi… mi vagyunk! felolvasó apropóján pedig egy közösségi kiállítást is kialakítottak az érdeklődőkkel közösen.

A közel egyhetes turnén mintegy 600 résztvevő fordult meg. Az előadásokat követően interaktív, játékos szavazásra került sor, a közönségszavazatok alapján sikeres esemény-sorozatot könyveltek el a szervezők. Ezzel a lendülettel vágnak neki a további megállóknak; októberben Csomafalván, novemberben Remetén, majd az év utolsó hónapjában Ditróban.


Az alfalvi turné megvalósulását Hargita Megye Tanácsa támogatta.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: