Alkalmi határátkelők nyíltak a magyar-román határon

A tíz határátkelő forgalmát júniusig követik

Nyolc időszakos határátkelőt nyitottak meg szombaton a román-magyar határon Bihar, Arad és Szatmár megyében. További kettőt vasárnap nyitnak meg, egyet Arad és egyet Szatmár megyében. Az időszakos határátkelési pontok csak hétvégén, 10:00 – 18:00 óra között üzemelnek. A tíz határátkelő forgalmát júniusig követik, a regisztrált adatok alapján döntenek arról, hogy bezárják-e vagy a hét többi napján is megnyitják ezeket.

Bihar megyében szombaton 10 és 18 óra között a Biharfélegyháza (Roşiori) – Pocsaj, az Érkenéz (Voivozi) – Bagamér és Körösszeg (Cheresig) – Körösnagyharsány átkelőket lehet használni.

Arad megyében szombaton megnyílt a Kisvarjaspuszta (Variaşu Mic) – Dombegyház, az Ottlaka (Grăniceri) – Elek és a Feketegyarmat (Iermata Neagră) – Dénesmajor átkelő. Vasárnap a Nagylak (Nădlac) – Csanádpalota átkelőt lehet használni délelőtt 10 és délután 18 óra között.

Szatmár megyében szombaton az Újberek (Bercu) – Garbolc és a Károlypuszta (Horea) – Omboly átkelőket lehet használni, vasárnap 10 és 18 óra között pedig Nagypeleske (Peleş) – Zajta között lehet átkelni át a román-magyar határon.

Forrás: www.agerpres.ro
Címfotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Kérem ossza meg ismerőseivel: