Aranygóllal nyert a Steaua

Aranygóllal nyerte meg a Steaua az elődöntő első összecsapását Karcfalván. A mérkőzést nagyon kevesen nézhették végig, hiszen a szervezők és a biztonsági szolgálat résen voltak, hogy a szurkolók ne juthassanak be a pályára.

Mint azt már korábban bejelentette, a Steaua zárt kapukkal szervezte az elődöntő első mérkőzését. Nem sikerült megoldani azt sem, hogy a Steaua – Progym mérkőzések kivetített formában nézhetőek legyenek a karcfalvi pálya mellett, mert a Steaua nem járult hozzá sem a jegyárusításhoz, sem ahhoz, hogy a csarnokon kívül vetített formában nézhessék az érdeklődők a mérkőzéseket. Kiderült, hogy a federációval szerződésben álló tévétársaságon kívül másnak nem hajlandók biztosítani a közvetítés jogát (még úgy sem, hogy gyakorlatilag nem televíziós közvetítésről, hanem helyszíni kivetítésről lett volna szó). A Progym vezetése így kénytelen volt lemondani a bejelentett közös meccsnézésről. A megyei tanács közbenjárására a steauások úgy döntöttek, összesen 215 embert engednek be a jégpályára. „A szombat esti hosszú tárgyalás nem hozott eredményt, vasárnap reggel viszont sikerült megegyeznünk a Steaua vezetőjével. A megállapodás szerint a vasárnap esti mérkőzésre 70 helyett 215 Hargita megyei mehet be ingyen: többek között 60 karcfalvi lakos, 50 fiatal felcsíki jégkorongozó, 20 fiatal gyergyói hokis, 40 felcsíki személy – egyesületek, közbirtokosságok, valamint polgármesteri hivatalok részéről, valamint tíz jégkorongozó felesége, valamint a Steaua meghívottjai” – számolt be a Székelyhonnak Borboly.

Fotó: Keresztes Zoltán

 

hoki_kisujsag_cover

„Szurkolóknak nem osztottak meghívót, csupán néhány elszánt személy jutott be így, vagy úgy, ügyeskedés árán. A Progym sérült és tartalékos játékosai valamint vezetői is csak cirkuszok árán jutottak be. Még az újságírókat is csak az első harmad után engedték be a csarnokba. A Steaua néhány biztatóját pedig jól elkülönítették a kisszámú közönségtől. Így nagy feszültségek között kezdődött el a mérkőzés. Az első harmadban a piros-fehérek egyre-másra támadták az ellenfél kapuját, többször is emberelőnyös helyzetbe kerültek, azonban ezeket nem sikerült hasznosítani. Végül a 17. percben Csergő Hunor szerzett vezetést a Progymnak. A második harmadban a katonacsapatnak ment jobban a játék, jóval többször veszélyeztették Ruczuj kapuját, a negyedik percben egyenlíteni is tudtak. A harmadik játékrész gól nélkül telt el, a Progym gyakran játszott emberhátrányban. A Steaua által hozott lengyel bíró a mérkőzés utolsó percében sportszerűtlen magatartásért állította ki Vylichilt. Így a csapatnak emberhátrányban kellett kezdenie a hosszabbítást. Ezt sikerült kihasználnia az ellenfélnek, megszerezték az aranygólt, így összesítésben 1-0-ra vezet a Steaua. Az elődöntő másik ágán Galac már 2-0-ra vezet a Brassói Coronával szemben.” – írja a hockeyprogym.ro

Bukaresti Steaua – Progym SK 2–1 (aranygóllal) (0–1, 1–0, 0–0, 1–0).

Gólszerzők: Jevgenyij Emilianenko, Denisz Zabludovszkij, illetve Csergő Hunor.

Kérem ossza meg ismerőseivel: