Árus Zsolt levélben szólította fel Hargita megye prefektusát

Nem addig van az!

Tavaly december végén lett jogerős az az ítélet, ami arra kötelezi Hargita megye prefektusát, hogy oldja meg a tavalyelőtt szeptemberben hozzá intézett petíciómat. Amint azt korábbi bejegyzéseimben már jeleztem, erre nem sok hajlandóságot mutat, s ebben biztos támasza az igazságszolgáltatás, amelyik arra az álláspontra helyezkedett, hogy nem sért törvényt az, aki elkezdi végrehajtani az ítéletet, függetlenül attól, hogy az elkezdést követi-e befejezés. Egy ilyen ítélet birtokában csoda lenne, ha a prefektus a kisujját mozdítaná (elvégre ő a kormány képviselője, a kormánynak pedig egyik fontos célja a magyarok frusztrálása, jogaik csorbítása), de azt ne várja el senki tőlem, hogy ezt tétlenül nézzem. Nem is teszek ilyet, a következő levelet küldtem a prefektusnak:

Tisztelt prefektus úr!

Emlékeztetni szeretném, hogy Hargita Megye Törvényszékének 1787/2015-ös ítélete tavaly december 28-án jogerős lett, így azt legkésőbb idén január 27-én végre kellett volna hajtania, azaz legkésőbb akkor postáznia kellett volna számomra a választ arra a petíciómra, ami a per tárgyát képezte. Azóta közel hét hónap telt el, de azt a választ a mai napig nem kaptam meg.
Egy jogállamban az ítéleteket illik végrehajtani, s ez hatványozottan így van egy prefektus esetében, akinek egyik feladata az, hogy garantálja a törvények betartását.
Felhívom a figyelmét ugyanakkor, hogy hivatali visszaélésnek minősül az, ha egy közhivatalnok nem teljesíti a hivatali kötelezettségeit, s ez által sérülnek valakinek a jogai. Megítélésem szerint jelen esetben pont ez áll fenn.
Mindezek figyelembevételével ezúton felszólítom, hogy haladéktalanul tegyen eleget a fent jelzett ítéletben foglaltaknak, és a vonatkozó törvényes előírások szigorú betartása mellett oldja meg a lassan két éves petíciómat.

                      Gyergyószentmiklós, 2016.VIII.16.                                                    Árus Zsolt

Azt pedig mondanom sem kell, hogy ebben a témában nem ez volt az utolsó lépésem, a válasz függvényében továbbiak következnek.

Árus Zsolt

Kérem ossza meg ismerőseivel: