Átadták a gyergyócsomafalvi Veresvirág Oktatóparkot

Borboly Csaba: jó döntés volt, hogy nem állítottuk le pályázatainkat a járvány miatt

Turisztikai programjából támogatta Hargita Megye Tanácsa Gyergyócsomafalván a Veresvirág Turisztikai Övezetben létesített oktatóparkot, amelyet november 5-én adtak át. A közösségi tér átadó ünnepségén részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Márton László Szilárd, Gyergyócsomafalva polgármestere és Szőcs Csaba, a gyergyócsomafalvi székhelyű Erdészeti-Vadászati Egyesület képviselője.

Borboly Csaba Facebook-oldalán is beszámolt az oktatópark átadásáról:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/438037370513188

A Veresvirág Turisztikai Övezet népszerűsítése céljából nagy lépésnek számít a park létrejötte. A játszótér jellegű közösségi térben kiválóan összekapcsolódik a játék és a tanulás, de családi kikapcsolódásra is jó választás lehet. Az oktatóparkban tíz oktatótábla van: 5 ismertető tábla és 5 interaktív, játékos tábla. A park megépítését Hargita Megye Tanácsa 10 000 lejjel támogatta turisztikai programjából, és további 2000 lejjel támogatja ifjúsági programjából táborok szervezését.

„Fontosnak tartottuk, hogy a járvány ellenére is lebonyolítsuk pályázati programunkat, hiszen ezzel számos helyi kezdeményezést tudunk támogatni. Ha nehézségekbe ütköztünk is, jól döntöttünk, igazolja, amikor látjuk a kézzel fogható eredményeket” – mondta Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsának másik fontos programja az Erdei iskola program, melynek segítségével olyan kezdeményezések indultak el, amelyeknek köszönhetően a gyerekek megismerik környezetünket és a természetet, illetve megtanulnak tájékozódni. Ezt a programot továbbra is fenntartja és támogatja a megyei tanács, hangsúlyozta Borboly Csaba.

Terveink között szerepel a Veresvirág Turisztikai Övezet közművesítése, a park fele vezető út aszfaltozása, és folyamatban van egy jelentős beruházás, a szennyvízkezelést megoldása. A park kialakításában köszönjük a támogatást Hargita Megye Tanácsának és az Erdészeti-Vadászati Egyesületnek” – mondta Márton László Szilárd, Gyergyócsomafalva polgármestere.

Gyergyóditróban az Orotva Egyesületnek székely csizmákat adtak át, amelyek beszerzését 4000 lejjel támogatta Hargita Megye Tanácsa népi- és hagyományos viseletek beszerzését támogató pályázatából. A csizmák átadására a ditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház konferenciatermében került sor.

Orotva Egyesület_november5.

De átadták az orotvai felújított borvízforrást is. Az Orotva Egyesület egyik legfőbb célja volt, hogy a Ditró községhez tartozó Orotván található forráshelyet felújítsa és környezetét szebbé, barátságosabbá tegye. Hargita Megye Tanácsa turisztikai programjából támogatta az egyesületet:

http://hargitamegye.ro/hirek/orotvai-forras-felujitasa–orotva-egyesulet.html

Gyergyószentmiklóson a Szent Anna Gyermekvédelmi Központnál átadták azok a népviseletek, melyeket Hargita Megye Tanácsának támogatásával szerzett be a Szent Ferenc Alapítvány.

Szent Ferenc Alapítvány_november5.

A gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola technológia szakterme új felszerelésekkel bővült, ezek beszerzésére a Katorzsa Egyesület pályázott, Hargita Megye Tanácsa pedig 1400 lejjel támogatta.

Elekes Vencel Általános Iskola_november5.

Kérem ossza meg ismerőseivel: