Átadták az Év praxisa a Kárpát-medencében díjakat

Első helyezést ért el Ádám József Gyergyóremetéről!   

    Átadták az Év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait szerdán Budapesten, az elismerést tíz határon túli és tíz magyarországi háziorvos vehette át.
    A szavazatok alapján első helyezést ért el Ádám József Gyergyóremetéről (Románia, Erdély) és Száray Eszter Biatorbágyról, második lett Szűcs László Miskolcról és Para János az erdélyi Ilyefalváról, a harmadik helyezett pedig Gabnai Judit Anna Ceglédről és Székely-Szentmiklósi István az erdélyi Szilágycsehből.

A díjátadón-melyet Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor fellépése tett színesebbé- Dr. Balogh Sándor és Kásler Miklós professzor adta át az elismerő okleveleket, a cégek vezetőivel együtt. Az első helyezett Dr. Száray Eszter és Dr. Ádám József örömmel fogadta az Innomed ajándékát, egy-egy vadonatúj EKG készüléket. A többiek az OTH jóvoltából könyvcsomagot, Béres Gyógyszergyártól nagy értékű vitamin csomagot, a 77 Elektronikától vércukormérőt, az Innomedtől pulzoximétert, a Berlin Chemie-től ajándékutalványokat, illetve az Egis Gyógyszergyár felajánlásának köszönhetően 5 hazai és 5 határon túli orvos egy belföldi konferencián történő teljes részvétel voucherét vehette át. A határon túli nyertesek közül Popovics László a Hotel Vécsecity ajándékaként 3 éjszakát tölthet a négycsillagos szállodában.

    Különdíjat vehetett át Varga Sándor József, Erdélyből áttelepült kazincbarcikai háziorvos.
    A hatodik alkalommal kiírt pályázat díjátadóján Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott, az elmúlt esztendő tanúbizonyságát adta annak, hogy a kormány kiemelt ágazatrészként foglalkozik a háziorvosokkal és az alapellátással. Ez az igyekezet jogszabályban is megjelent, utalt a tavaly elfogadott alapellátási törvényre a helyettes államtitkár.
    Mint mondta, a fő irány, hogy a népegészségügyet és az alapellátást összkapcsolva egy komplex ellátási forma alakuljon ki.
    Az Év praxisa a Kárpát-medencében pályázat keretében 110 háziorvosra adtak le érvényes ajánlást. A jelöltek 45 526 szavazatot kaptak, a voksok közül 32 416 volt magyarországi, 13 110 pedig határon túli.

Címfotó: facebook/jozsef.adam

Kérem ossza meg ismerőseivel: