Átjáró épül az örmény templomnál

Az Örménytemplom utcát és a Gyilkos-tó sugárutat köti majd össze

Elkezdődtek annak az átjárónak a területrendezési munkálatai, amely majd összeköti az Örménytemplom utcát és a Gyilkos-tó sugárutat.

Nagy Zoltán polgármester rámutatott, több bejelentés is érkezett, hogy nehézkes a közlekedés ennél az útkereszteződésnél, többek között ezért is bír nagyobb fontossággal az átjáró létrehozása.

„Az indokolta a beruházás szükségszerűségét, hogy a gyalogosok nem volt hol átkeljenek az úton, alkalmas átjáró sem volt ennél az útkereszteződésnél. Az új átjáró a Tanulók Házával szemben érkezik majd ki a sugárútra” – fogalmazott Nagy Zoltán.

Hozzátette, az előzetes elképzelések, és remények szerint, iskolakezdésre sikerül elkészíteni az átjárót. A területet tekintve, az épülő járda felületét szolgáló terület az önkormányzat tulajdonát képezi, míg a másik rész az örmény katolikus közösség tulajdonában van.

Utóbbi egy vásárteret is kialakítana itt, amely az örmény templomba érkező látogatókat is ki tudná szolgálni, kellemes időtöltést ígérve számukra.

„Figyelembe véve, hogy a helyszín műemlék-övezetben van, terméskő kerül majd a járdára, padok lesznek elhelyezve, az esti közlekedés biztonsága érdekében pedig éjszakai világítás is lesz” – fogalmazott a polgármester.

Kérem ossza meg ismerőseivel: