Átvehetők a májusi szociális értékjegyek

2017. június 22-én, csütörtökön, 10 és 13 óra között kerülnek kiosztásra a májusi óvódás értékjegyek.

Az összesen 65 értékjegy átvételre a megszokott helyen, az önkormányzat Szociális Osztályának székhelyén, a Kárpátok utcában várják a jogosultakat.

Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy még mindig lehet igényléseket letenni a szociális osztály székhelyén.   A havi 50 lej értékű értékjegyet, azok a családok igényelhetik, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 284 lejt, a gyerek valamely iskola-előkészítő tanintézményébe be van íratva, és oda rendszeresen jár. Az értékjegyet kizárólag élelmiszer, tanszer, ruházati cikkek és tisztálkodási szerek vásárlásakor lehet igénybe venni azoknál a kereskedelmi egységeknél, akik ezt elfogadják.

A gyerek, akinek a részére igényelték a szociális értékjegyet be kell legyen íratva egy óvodába/ napközibe és rendszeresen kell oda járnia. Az orvos indokolt esetben 50%-ot igazolhat, a szülő pedig 3 napra adhat igazolást. Amennyiben egy napot is igazolatlanul hiányzott, az adott hónapra felfüggesztik az értékjegyet számára.

Felhívjuk a jogosult gyerekek szüleinek figyelmét, hogy az igazolásokat kellő időben adják át a pedagógusoknak, hogy ez ne lehessen akadálya a jogosultságnak.

Kérem ossza meg ismerőseivel: