Augusztus 17-től újra munkába lendül a Figura társulata

Új helyszíneken indítják az évadot

Szabadtéri nagyszínpaddal, Figura Klubkártyával, illetve kültéri előadásokkal fogadják a színházkedvelőket a nyár utolsó hónapjában.

Az előző, hosszúra nyúlt, de csonka évadot követően augusztus 17-től újra munkába lendült a Figura társulata. A járványügyi szabályozások értelmében az előadások továbbra is szabadtéren zajlanak majd két különböző helyszínen. A szélesebb színházi kínálat érdekében a júniusban felavatott Living-színpad mellett új játszóhelyet állít fel a színház a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár udvarán. A beltéri nagyszínpadhoz hasonló paraméterekkel rendelkező és technikailag felszerelhető szabadtéri nagyszínpadon -kisebb-nagyobb változtatásokkal- lehetőség nyílik újra játszani a nagytermi vagy bonyolult színpadtechnikát igénylő előadásokat, a könyvtár udvara pedig a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartásával is jóval több nézőt képes befogadni. Az újonnan beszerzett és felállított színpadot az augusztus 28-án, pénteken este 20.00 órától kezdődő Persze című előadással tervezik felavatni.

Augusztus 17-től tovább folytatódnak a Stop the Tempo! próbái. Gianina Cărbunariu kortárs román drámaírónő darabját még tavasszal kezdte el próbálni a társulat Faragó Zénó rendezésében. Többszöri kényszerű leállás után a szeptember 3-ra kitűzött bemutatóval múlt évadi adósságot törleszt a színház. A bemutatóra és a Stop the Tempo! további előadásaira szintén a Városi Könyvtár udvarán kerül majd sor.

Támogatói bérletet indít a színház Figura Klubkártya néven. A kétszemélyes tagsági kártya belépést biztosít minden Figura által szervezett eseményre, beleértve a bemutatókat, előadásokat, vendégelőadásokat, valamint egyéb jellegű rendezvényeket is. Az új évadtól változnak a Figura jegyárai, ennek értelmében teljes árú színházjegyet 20 lejért, nyugdíjasoknak, egyetemistáknak és csoportoknak (minimum 10 fő) kedvezményesen 15 lejért, iskolásoknak 5 lejért, valamint a bemutatókra egységesen 30 lejért lehet majd belépőt váltani.

Augusztusban műsorra kerül a Living-színpadon bemutatott két új előadás is: elsőként, augusztus 19-én, szerdán este 19.00 órától Botházi Mária: Biorobot című kötetéből készült felolvasószínházi produkció, Bartha Boróka és Tamás Boglár előadásában; augusztus 25-én, kedden este 19.00 órától pedig Long-Singer-Borgeson szerzőtrió sikerdarabját a S.Ö.R.-t (Shakespeare Összes Rövidítve) láthatják Barabás Árpád rendezésében. Az előadásokra rossz idő esetén következő nap kerül sor; ebben az esetben a kiváltott jegyek érvényesek maradnak.

Jegyek elővételben online a Figura honlapján (www.figura.ro), illetve a www.biletmaster.ro weboldalon, munkanapokon 15 és 19 óra között a színház előterében található jegypénztárban, valamint előadások előtt a helyszínen vásárolhatók.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: