Autójavító műhely gyulladt ki Gyergyóalfaluban szerda délután

A tűzben leégett egy nyergesvontató és egy kotrógép is

Autójavító műhely gyulladt ki Gyergyóalfaluban szerda délután. Kilenc tűzoltóautó és több mint 60 tűzoltó vesz részt az oltásban.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a tűzvész a műhely 450 négyzetméteres csarnokát érintette, a közelben lévő, második csarnokot a tűzoltók beavatkozásának köszönhetően sikerült megvédeni.

A tűzben leégett egy nyergesvontató és egy kotrógép is.

A helyszínre érkeztek a gyergyószentmiklósi és a maroshévízi katasztrófavédelem alakulatai, de a gyergyóújfalusi, a gyergyócsomafalvi, a szárhegyi, a gyergyóalfalusi és a ditrói önkéntes tűzoltók is segítettek az oltásnál öt tűzoltókocsival és mintegy 50 tűzoltóval.

alfalu_tuz1

A szóvivő szerint nincsenek áldozatai a tűzesetnek, azonban nehezebb volt az oltás, ugyanis a csarnokban oxigénpalackok és gázolajtartályok is voltak.

A tűzoltóknak sikerült eltávolítaniuk a lángok közül kilenc gázolajtartályt és két oxigénpalackot.

Az anyagi kár tetemes.


Teljesen leégett szerdán a kigyulladt gyergyóalfalui (Joseni) autójavító műhely egyik csarnoka, a tűzoltók becslései szerint 300.000 lej értékű kár keletkezett – tájékoztatott a Hargita megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Alina Ciobotariu.

Hozzátette, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre, a műhely egyik csarnoka teljesen lángokban állt, a másikat azonban sikerült megmenteniük.

A tűzben leégett a fából épült műhely, minden benne tárolt felszereléssel, generátorokkal, hegesztőgépekkel és egyéb munkagépekkel.

A becsült kár értéke 300.000 lej, a tűzoltók által megmentett javak értéke 400.000 lejre tehető.

A katasztrófavédelem szakemberei szerint a tüzet egy rövidzárlat okozta, amely a műhelyben tartott és feszültség alatt hagyott egyik villanymotorban keletkezett.

Az oltási munkálatokban nyolc tűzoltóautó és 80 katonai és önkéntes tűzoltó vett részt.

Áldozatai nem voltak a tűzesetnek, az oltást azonban nehezítette, hogy a csarnokban oxigénpalackok és gázolajtartályok is voltak, amelyeket eltávolítottak a tűzoltók.

Forrás: www.agerpres.ro

Fotók: facebook.com/GyergyoalfaluOnkentesTuzoltosag

Kérem ossza meg ismerőseivel: