Autómentes nap Gyergyószentmiklóson

Jutalomban részesül a legtöbb lépést megtett gyergyószentmiklósi lakos

Immár huszadik alkalommal csatlakozik Gyergyószentmiklós az Európai mobilitási héthez, amelynek központi eseményeként tartják és szervezik meg az autómentes napot szeptember 22-én, szombaton.

A kampány célja, hogy bátorítsa a tagállamok helyi hatóságait, hogy vezessenek be és népszerűsítsenek fenntartható közlekedési intézkedéseket, és felhívják a lakosság figyelmét a közlekedés alternatíváira, úgy mint a gyalogos közelekedés, kerékpározás, különböző keréken guruló járművek használata és a tudatos autózás, ami nem engedi, hogy autózáskor kihasználatlan hellyel közlekedjünk.

Az Európai mobilitási hét keretében a város felhívja a lakosság figyelmét a levegőtisztaság és az élhető város fontosságára. Idén a város önkormányzata, a művelődési központ és partnerei a művelődési ház előtti téren szombaton délutáni programokkal várja a lakosokat.

Program:

17:00 Tömeges kerékpáros felvonulás (indulás a főtéri pergolától)
17:45 Just dance és Aszfaltrajz
17:45 Kerékpáros akadálypálya
17:45 Bikkla-tesztelés
18:00 Örömzenélés György Laciékkal és a Rafters zenekarral
18:00 Mutasd a lépésszámlálód! – vetélkedő (A szeptember 22-én lépésszámlálóval legtöbb lépést megtett gyergyószentmiklósi lakos a helyszínen jutalomban részesül.)

Szervezők: Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Partnerek: Bikkla, Naturland Alapítvány, György László és barátai, Rafters zenekar


Játék!

Mutasd a lépésszámlálód!

Telepíts fel szeptember 22-ig okoseszközödre egy lépésszámláló programot és a szombaton legtöbb lépés megtett gyergyószentmiklósi lakos ajándékcsomagban részesül. Szombaton este 6 órakor a művelődési ház előtti téren felállított regisztrációs standnál mutathatod be a szervezőknek aznap addig mennyi lépést tettél meg. Az elért teljesítményedről fotót készíthetsz és felteheted a közösségi hálóra, illetve a legjobb eredményt elért személy a díjat aznap a helyszínen át is veheti.
Kérem ossza meg ismerőseivel: