Autómentes nap Gyergyószentmiklóson

Szeptember 22-én, vasárnap huszonegyedik alkalommal csatlakozik Gyergyószentmiklós az Európai mobilitási héthez, amelynek központi eseményeként tartják és szervezik meg az autómentes napot .

A kampány célja, hogy bátorítsa a tagállamok helyi hatóságait, hogy vezessenek be és népszerűsítsenek fenntartható közlekedési intézkedéseket, és felhívják a lakosság figyelmét a közlekedés alternatíváira, úgy mint a gyalogos közelekedés, kerékpározás, különböző keréken guruló járművek használata és a tudatos autózás, ami nem engedi, hogy autózáskor kihasználatlan hellyel közlekedjünk.

Az Európai mobilitási hét keretében a város felhívja a lakosság figyelmét a levegőtisztaság és az élhető város fontosságára. Idén a város önkormányzata, a művelődési központ és partnerei a művelődési ház előtti téren vasárnap délutáni programokkal várja a lakosokat.


Program:

17:00 Tömeges kerékpáros felvonulás (indulás a művelődési ház elől)
17:45 Gólyalábazás, monociklizés és aszfaltrajz
17:45 Bikkla-tesztelés
18:00 Örömzenélés György Laciékkal


Játék!
#fustmentesgyergyo

Tegyél közzé egy szeptember 16 és 22-e között készített fotót a közösségi hálón, gyalog, kerékpárral, rollerrel vagy bármilyen más, füstmentes járművel közlekedő személy(ek)ről fustmentesgyergyo hesteggel (#fustmentesgyergyo). Nyereményben részesül az a feltöltő, akinek a fotóját a legtöbben kedvelik szeptember 23-án reggel 10 óráig. A díjat másnap a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában veheti át a nyertes.

Kedvezőtlen időjárás esetén kültéri rendezvényeink elmaradnak, de a játék nem.


Szervezők: Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ
Partnerek: Bikkla, György László és barátai.

Kérem ossza meg ismerőseivel: