Autómentes Nap Gyergyószentmiklóson

Szeptember 22-én, szombaton

Immár huszadik alkalommal csatlakozik Gyergyószentmiklós az Európai mobilitási héthez, amelynek központi eseményeként tartják és szervezik meg az autómentes napot szeptember 22-én.

A kampány célja, hogy bátorítsa a tagállamok helyi hatóságait, hogy vezessenek be és népszerűsítsenek fenntartható közlekedési intézkedéseket, és felhívják a lakosság figyelmét a közlekedés alternatíváira, úgy mint a gyalogos közelekedés, kerékpározás, különböző keréken guruló járművek használata és a tudatos autózás, ami nem engedi, hogy autózáskor kihasználatlan hellyel közlekedjünk.

Az Európai mobilitási hét keretében a város felhívja a lakosság figyelmét a levegőtisztaság és az élhető város fontosságára. Idén a város önkormányzata, a művelődési központ és partnerei a művelődési ház előtti téren szombaton délutáni programokkal várja a lakosokat.

A hagyományossá vált tömeges kerékpáros felvonulással kezdődik az idei program, amelyre nem csak kerékpárosokat várnak a szervezők, hanem mindenki mást, aki egyéb alternatív közlekedést használ. A művelődési ház előtti térre való érkezést követően Just dance flashmob jellegű táncon vehetnek részt a térre érkezők.

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak eközben lehet aszfaltra rajzolni, míg a nagyobbak felmérhetik és kipróbálhatják mennyire más kerékpáros élményt nyújtanak a Bikkla elektromos kerékpárjai. Mindezek mellett mindenkinek lehetősége nyílik kipróbálni a Naturland Alapítvány által felállított akadálypályát, de szívesen látjuk azokat is, akik tennének egy őszi sétát, belehallgatnának az utcazenészeink muzsikájába.

Az autómentes nap alatt szeretnénk a művelődési ház előtti teret élettel, játékkal, zenéléssel, énekléssel, biciklikkel, görkorcsolyákkal, rollerekkel megtölteni, ezért partnerségre hívjuk a szülőket, hozzák ki a gyerekeket egy közös játékra, zenélésre, éneklésre.


Program:

17:00 Tömeges kerékpáros felvonulás (indulás a főtéri pergolától)

17:45 Just dance és Aszfaltrajz

17:45 Kerékpáros akadálypálya

17:45 Bikkla – tesztelés

18:00 Örömzenélés György Laciékkal és a Rafters zenekarral

18:00 Mutasd a lépésszámlálód! – játék


Játék!

Mutasd a lépésszámlálód!

Telepíts fel szeptember 22-ig okoseszközödre egy lépésszámláló programot és a szombaton legtöbb lépés megtett gyergyószentmiklósi lakos ajándékcsomagban részesül. Szombaton este 6 órakor a művelődési ház előtti téren felállított regisztrációs standnál mutathatod be a szervezőknek aznap addig mennyi lépést tettél meg. Az elért teljesítményedről fotót készíthetsz és felteheted a közösségi hálóra, illetve a legjobb eredményt elért személy a díjat aznap a helyszínen át is veheti.


Szervezők: Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Partnerek: Bikkla, Naturland Alapítvány, György László és barátai, Rafters zenekar

Kérem ossza meg ismerőseivel: