Autómentes nap

Szeptember 22-én, csütörtökön Európa-szerte autómentes napot tartanak az Európai Mobilitás Hete részeként. Az esemény célja az, hogy felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ partnerségben a Naturland Alapítvánnyal, a Total Bike és a Cool Bike szaküzletekkel kerékpáros felvonulást, vetélkedőket illetve előadásokat szervez.

automentes1

A megmozdulás tervezett programja

Találkozó: 17 órakor Gyergyószentmiklós főterén

A felvonulás útvonala: Szabadság tér – Márton Áron utca – Örménytemplom utca – Gyilkostó sugárút – Nicolae Bălcescu utca –Tűzoltók utca – Kossuth Lajos utca – Állomás utca – Testvériség sugárút – művelődési ház előtti parkoló

A parkolóban biciklis ügyességi pályával, meglepetésekkel várjuk a bátor jelentkezőket a Naturland Alapítvány jóvoltából. Farkas Alberttől megtudhatjuk, hogyan kell lekezelni a kerékpárokat, mielőtt tavaszig lakatot tennénk rájuk, mire kell figyelnie a használónak a biztonságos műszaki állapot fenntartásához, karbantartáshoz, mit kell szem előtt tartani biciklivásárláskor. A Cool Bike több kerékpártípust szemléltet a helyszínen.

Arra biztatunk mindenkit, hogy a parkolóban bármilyen alternatív közlekedési eszközzel jelenjen meg, ezzel reklámozva a füstmentes járművek sokféleségét.

Lehetőség lesz továbbá a ritkaságnak számító monocikli (egykerekű) kipróbálására és a különféle típusú monociklikkel, valamint a gyergyószentmiklósi monociklisekkel való megismerkedésre.


Játék!

#fustmentesgyergyo

automentes2

Tegyél közzé egy szeptember 22-én készített fotót a közösségi hálón, gyalog, kerékpárral, rollerrel vagy bármilyen más, füstmentes járművel közlekedő személy(ek)ről fustmentesgyergyo hesteggel (#fustmentesgyergyo). Nyereményben részesül az a feltöltő, akinek a fotóját a legtöbben kedvelik éjfél előtt az autómentes napon. A díjat másnap a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában veheti át a nyertes.

Szervezők: Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ
Partnerek: Naturland Alapítvány, Gyergyói Hírlap, Total Bike, Cool Bike
Támogató: Balázs Bike, BB Moto

Kérem ossza meg ismerőseivel: