Az államfő arra kéri a külföldön élő románokat, hogy ne térjenek haza a húsvéti ünnepekre

A hazajövetel rendkívül veszélyes lehet mindenki számára

Felhívást intézett pénteken Klaus Iohannis államfő a külföldön élő románokhoz, hogy idén ne jöjjenek haza a húsvéti ünnepekre.

‘Közeledik a húsvét, a kereszténység legfontosabb ünnepe, amelyet az emberek családjuk, szeretteik körében szoktak tölteni. Idén azonban a feltámadás ünnepe mély válsághelyzetben, világjárvány közepén találja az egész emberiséget’ – mondta Iohannis a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában.

Ebben a helyzetben a külföldön élő romániaiak hazalátogatása ‘rendkívül veszélyes lehet’ az itthon levők számára, figyelmeztetett az államfő.

‘Kedveseim, idén ne gyertek haza a húsvéti ünnepekre. Nagyon fontos megérteni mindenkinek, hogy a hazajövetel rendkívül veszélyes lehet mind a hazautazók, mind az itthon levők számára’ – üzente Iohannis.

Hozzátette: áldozatot kell most hozni annak érdekében, hogy később együtt lehessünk szeretteinkkel.

Hangsúlyozta: tudja, hogy több millió hívő ember számára nagy áldozat a templomtól való távolmaradás is húsvétkor, de ezt az áldozatot meg kell hozni, be kell tartani a hatósági rendelkezéseket a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: