Az Anyeginnel zárja az évadot a Figura

A belépés ingyenes, a produkciót közönségtalálkozó követi

Június 12-én, hétfőn este 7 órától a Figuránál az idei évadban utoljára kerül műsorra Botond Nagy rendezésében Puskin klasszikusa, az Anyegin.

anyegin

Az évadzáró előadásra a belépés ingyenes, a produkciót közönségtalálkozó követi az alkotókkal.


Mitől remekmű az Anyegin? Milyen ma is érvényesnek számító kérdéseket fogalmaz meg ez a csaknem kétszáz évvel ezelőtt született mű? Szerelem, boldogságkeresés? Elég ezekbe a kulcsszavakba kapaszkodnunk, miközben pontosan az elmagányosodással küzdünk?

Folyton várunk valamire, aminek talán csak a saját, öntörvényű valóságunkban van létjogosultsága. Néha annyira ragaszkodunk, hogy azt gondoljuk, az elengedés tulajdonképpen az élet utolsó lényeges momentuma. De ha megszabadulnánk ettől a rögeszmétől, talán határtalan ragyogásként bontakozna ki bennünk egy olyan végleges állapot, melyben azonos az élet és halál. A hétköznapi tapasztalaton túli ajándék pedig mozdulatlan tánc, ízen túli édesség, mely semmivel sem mérhető.

Az Anyegin erről a vágyról mesél és az elengedésnek azon mélységéről, melybe belezuhanni akár több életen keresztül is érdemes a szikrányi, de mindent felülmúló szépség miatt. Mert csak az ilyen szerelmek bírnak ki kétszáz évet.

anyegin5

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a produkció erős fény- és hangeffekteket tartalmaz; az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

A helyek száma korlátozott, telefonos helyfoglalás munkanapokon 10:00 és 16:00 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon; e-mail: org@figura.ro.


PUSKIN NYOMÁN: ANYEGIN

anyegin-plakat

Rendező: Botond Nagy

Játsszák:

Szakács László, Faragó Zénó, Kádár L. Gellért, Szilágyi Míra, Máthé Annamária,
Bartha Boróka, Dávid Péter, Boros Mária, Fodor Györgyi, Vajda Gyöngyvér

Díszlet-, jelmeztervező: Márton Erika
Koreográfus: George Pop
Dramaturgiai konzultáns: Tamás István

Light designer: Erőss László

 

Külön köszönet: Kónya Ütő Bence, Ferenczi Zoltán, Jakab Lóránt


Helyszín:

Gyergyószentmiklós, Figura Stúdió Színház, stúdióelőadás a nagyteremben

Fotók: Jakab Lóránt

Kérem ossza meg ismerőseivel: