Az árvíz miatt felfüggesztették az oktatást a szárhegyi iskolákban

A négy intézmény 390 tanulójának nem kellett iskolába mennie szerdán

Felfüggesztették az oktatást a Hargita megyei Szárhegy (Lăzarea) négy iskolájában, miután a tanintézetek udvarát elöntötte a víz kedd este. A megye több más településén is áradásokat okoztak az esőzések és a hóolvadás.

Danguly Ervin szárhegyi polgármester szerint a helyi készenléti bizottság döntését a megyei tanfelügyelőség is jóváhagyta, így a négy intézmény 390 tanulójának nem kell iskolába mennie szerdán.

Petru Gârbea főtanfelügyelő az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott, amennyiben a körülmények úgy kívánják, csütörtökön sem lesz tanítás, erről azonban később döntenek, az árvízhelyzet alakulása függvényében.

A szárhegyi önkormányzat ideiglenes mérlege szerint 400 háztáji gazdaságot öntött el az ár, udvarok, pincék kerültek víz alá.

A prefektusi hivatal arról tájékoztatott, hogy a megye más településein is hasonló problémákat okozott a hóolvadás és az eső.

A 11B jelzésű országúton, Csíkkozmás (Cozmeni) és Kézdivásárhely között – ahol nagy hozamú, hordalékos víz zúdult az útra – szerda reggel oldották fel a forgalomkorlátozást.

Forrás: www.agerpres.ro
Címfotó: facebook.com

Kérem ossza meg ismerőseivel: