Az E-Star kétmilliárd-ötszázmillió forintot ér a vállalatcsoportnak

A Társaság a cég eladására, illetve peren kívüli egyesség megkötésére is hajlandó


ENEFI Energiahatékonysági Nyrt.

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÓJA

a tőkepiacról szóló törvény és a 24/2008. (VIII.15.) PM rendelet alapján


Az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. („Társaság”) tájékoztatja Tisztelt Befektetőit, hogy arra jogosult részvényes részéről napirendi pont és határozati javaslat került előterjesztésre a soron következő közgyűlésre az alábbiak szerint:

Napirendi pont javaslat:

Az E-Star CDR srl 100%-os üzletrészének és a vállalatcsoport E-Star CDR srl-rel szemben fennálló követeléseinek értékesítése összesen minimum kétmilliárd-ötszázmillió forint ellenérték fejében, illetve peren kívüli egyesség megkötése Gyergyószentmiklós Város Önkormányzatával minimum kétmilliárd-ötszázmillió forint összegben.

Határozati javaslatok:

1: A Közgyűlés döntsön akként, hogy felhatalmazza a Társaság Igazgatóságát arra, hogy a vállalatcsoport utolsó romániai projektjét működtető E-Star CDR srl 100%-os üzletrésze és a vállalatcsoport E-Star CDR srl-rel szemben fennálló követelései értékesítése tárgyában lehetséges vevőkkel tárgyalásokat kezdeményezzen és folytasson. Vevővel történő jövőbeli eladási ár nem lehet kevesebb összesen (üzletrész és követelések) kétmilliárd-ötszázmillió forint ellenértéknél. Közgyűlés már most előzetes jóváhagyását adja az E-Star CDR Kft. üzletrészének és vele szemben fennálló követeléseinek jövőbeli esetleges értékesítésére, azonban kétmilliárd-ötszázmillió forint alatti értékesítési árat nem támogat, ezért megtiltja a Társaság Igazgatóságának E-Star CDR srl 100%-os üzletrésze és a vállalatcsoport E-Star CDR srl-rel szemben fennálló követelései kétmilliárd-ötszázmillió forint alatt történő értékesítését. A jelen határozat meghozatalát követően a kétmilliárd- ötszázmillió forint összegű jóváhagyás évi 20% mértékű kamatos kamattal növekedik.

2: A Közgyűlés döntsön akként, hogy felhatalmazza a Társaság Igazgatóságát arra, hogy a vállalatcsoport utolsó romániai projektjét működtető E-Star CDR srl peren kívüli egyesség megkötése céljából Gyergyószentmiklós Város Önkormányzatával tárgyalásokat folytasson és esetleges megállapodás esetén kétmilliárd-ötszázmillió forint, a Város által vállalt ellenérték megfizetése esetén a jövőbeli perektől elálljon, azonban kétmilliárd-ötszázmillió forint alatti peren kívüli egyességet nem támogat, ezért megtiltja a Társaság Igazgatóságának E-Star CDR srl ezen összeg alatti egyességkötését. A jelen határozat meghozatalát követően a kétmilliárd-ötszázmillió forint összegű jóváhagyás évi 20% mértékű kamatos kamattal növekedik.

Indoklás:

A Társaság közgyűlése által 2016. 07. 11. napján meghozott határozatok óta jelentős idő telt el. Az időközben megszületett, Társaság számára kedvező bírósági döntések fényében indokolt a korábbi közgyűlési döntések felülbírálása, azoknál magasabb összegű minimum összeg meghatározása.

Igazgatóság
ENEFI Energiahatékonysági Nyrt.

Kérem ossza meg ismerőseivel: