Az egész ország területén lehűlés várható a következő két hétben

Erdély bizonyos pontjain mínusz 18 fok is lehet

Az egész ország területén lehűlés várható a következő két hétben, Erdély bizonyos pontjain mínusz 18 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 11-24-ére szóló előrejelzéséből.

A Bánságban és a Körösök vidékén a következő napokban 2 fok körül alakulnak a nappali maximális hőmérsékleti értékek, éjjel mínusz 2-mínusz 4 fok közötti értékekre kell számítani. Január 15-e és 20-a között fagyosra fordul az idő, nappal sem lesz több mínusz 4-5 foknál, hajnalonként pedig mínusz 13-15 fok is lehet.

Ezt követően enyhülés kezdődik, nulla fokos nappali és mínusz 6-8 fokos éjszakai hőértékekkel. Csapadék január 11-15-e között, illetve január 19-e után valószínű.

Erdélyben a következő napokban 0-1 fok lesz a nappali maximum, mínusz 3 fok az éjszakai minimum. A leghidegebb idő a medencékben várható.

Január 14-e és 20-a között Erdélyben nappal legtöbb mínusz 4 fokra számíthatunk, hajnalonként pedig akár mínusz 18 fok is lehet a térség egyes részeiben.

Ezt követően itt is enyhülés áll be az előrejelzés szerint, mínusz 2 Celsius-fokos maximumokkal és mínusz 7-10 fokos minimumokkal. Csapadék az előrejelzés első hetén, illetve január 20-a után valószínű.

A hegyvidéken a következő napokban az évszaknak megfelelő, mínusz 3 és mínusz 5 fok közötti nappali és mínusz 8 fok körüli éjszakai értékekre kell számítani, majd január 14-én fokozatos lehűlés kezdődik, a hőmérő nappal mínusz 10-mínusz 12 fokot, hajnalban mínusz 18 fokot mutathat.

Január 20-a után enyhül az idő, mínusz 4-6 fokos maximumokra és mínusz 10 fok körüli minimumokra készülhetünk fel. Csapadék valószínűbb január 14-éig, majd 20-a után.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: