Az egész országban lehűlés várható

A hegyekben erős szél lesz és hóviharra is számítani kell

Hegyvidéken narancssárga jelzésű, az ország többi területén sárga jelzésű, szélre és hidegre vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben hétfő este 23 óráig – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A meteorológusok szerint lehűl a levegő, és az erős szél fokozza a hidegérzetet.

Az ország nyugati, északi és középső régióiban nagy kiterjedésű területeken várható csapadék. Vasárnapról hétfőre virradóan Máramarosban, Erdélyben, valamint a Körösök vidékének és Moldvának a dombvidékein vegyes csapadék valószínű.

A hegyekben a szél erőssége 90 km/h lesz és hóviharra is számítani kell. A látótávolság az előrejelzések szerint jelentősen le fog csökkenni, akár 50 méter alá. A hegyekben tovább vastagodik a hóréteg.


A készenléti bizottságok aktiválását kérte a prefektúráktól a belügyminisztérium a hegyvidéken várható hóviharok miatt

Össze kell hívni a készenléti bizottságokat azokban a megyékben, amelyekre érvényesek az erős szélre, havazásra, hóviharra vonatkozó figyelmeztetések – közölte a belügyminisztérium. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap délelőtt 10:00 órától hétfőn 23:00 óráig a hegyvidéken erős szél, havazás és hóvihar várható. Északon és északnyugaton, valamint az ország középső régióiban vegyes csapadék és a szél felerősödése valószínű. 

A belügyminisztériumhoz tartozó struktúrák – a rendőrség, tűzoltóság és csendőrség – készenlétben áll, hogy szükség esetén a lakosság segítségére siessen – közölte a tárca. 

A minisztérium arról is rendelkezett, hogy a prefektusok aktiválják a készenléti bizottságokat. Az autóvezetőket kéri a tárca, hogy tájékozódjanak az időjárási viszonyokról, mielőtt útnak indulnának. 

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: