Az egymillió aláírást nyolc hónap alatt kell összegyűjteni!

Közös a feladatunk, közös a felelősségünk!

A nemzeti régiók polgári kezdeményezés bejegyzésétől számított négy hónap, a digitális aláírásgyűjtés elindításától három hónap telt el. A Székely Nemzeti Tanács eddig húszezer aláírást gyűjtött össze. Ez a szám elég a gondolat európai megalapozásához, elég ahhoz, hogy a kezdeményezés tartalma széles körben ismertté váljon, de kevés a kezdeményezés sikeréhez. A rendelkezésünkre álló egy évből eltelt annak egyharmada.

Az egymillió aláírást most már nyolc hónap alatt kell összegyűjteni!

Bizakodásra ad okot, hogy számos olyan szövetség, tömörülés, amelynek az Európai Unió minden országában vannak szervezetei, elkötelezte magát a kezdeményezés sikere mellett, és erre vonatkozó egyhangú határozatot fogadott el. Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN), az Európai Szabad Szövetség (EFA), a Nyugat Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége (NYEOMSZSZ) megbízható partnerek, de hasonlóan megbízható partnerünk a Rákóczi Szövetség, amelynek közgyűlése szintén egyhangú szavazással döntött a kezdeményezés támogatásáról.

Romániában, Erdélyben, Székelyföldön kiemelten fontos az erdélyi magyar pártok és szervezetek partnersége: a Romániai Magyar Demokrata Szövetségé, az Erdélyi Magyar Néppárté és a Magyar Polgári Párté és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsé. Van egy közös feladatunk, de közös a felelősségünk is!

A közvetlenül érintettekhez is kell szólni, azokhoz a polgárokhoz, akik az unió különböző államaiban élnek, és akik most közvetlenül hozzájárulhatnak aláírásukkal a sikerhez. Nem véletlenül nevezik a polgári kezdeményezést a közvetlen demokrácia eszközének: minden állampolgár kinyilváníthatja akaratát, és minden aláírás számít!

Izsák Balázs
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Kérem ossza meg ismerőseivel: