AZ ÉJSZAKA CSODÁI – VI. d a n c e . m o v e m e n t . t h e a t e r – 4. nap

Május 21-én, szombaton este 19:30 órától a Figura Stúdió Színház nagytermében a Tünet Együttes AZ ÉJSZAKA CSODÁI című előadásával folytatódik a VI. dance.movement.theater negyedik napja. Szeretettel várnak mindenkit!


A 2002-ben alakult Tünet Együttes művészeti vezetője Szabó Réka matematikus, aki táncosként, koreográfusként és rendezőként 1995 óta van jelen a kortárs táncszínházi életben. A Tünet Együttes elgondolkodtató darabjaira a szellemesség és a játékosság jellemző.

ejszaka2

Az Éjszaka csodái című előadásról:

Volt már veled olyan, hogy átvirrasztottál valakivel kettesben egy éjszakát, de nem történt „semmi” köztetek? És reggelre mégis megváltozott bennetek a világ?
A rajzoló lány és a fiú újrateremti ezt az egymást-bámulós, álomszerű fura micsodát.
Az előadást Weöres Sándor címadó verse inspirálta. A látomásvers világa szabad, csapongó, szabálytalan, és mint Weöres költészete nagyon gyakran – korhatár nélküli. Az előadás ezt a nyelvezetet teremti újra a színpadon Mezei Ildikó és Taskovics Éva képzőművészek festményeivel, grafikáival és animációival.
Samu Bence 2007 óta fejleszti az Animata nevű software-t, mely életre tudja kelteni a színpadon rajzoló lány által létrehozott tárgyakat, figurákat. A kivetített világ és a táncosok egészen különös, szürreális viszonyba kerülnek ezáltal – a vonalak megszemélyesednek, interakcióba lépnek az élő szereplőkkel. Összemosódik a valóság és a képzelet, folyamatosan átírják egymást.

ejszaka3

Tóth Gyula és Mogyoró Pál nevű nézők személyi igazolványuk felmutatásával ingyen látogathatják az előadást.

A fesztivál előadásaira a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Fesztiválbérlet (érvényes minden előadásra): 100 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 60 lej. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában. Tel.: 0752-227-751; e-mail: org@figura.ro.


AZ ÉJSZAKA CSODÁI

Tünet Együttes (HU)

ejszaka

Szereplők, alkotótársak: Furulyás Dóra, Szász Dániel, Mezei Ildikó
Látvány: Mezei Ildikó, Taskovics Éva, Samu Bence
Fény és tér: Szirtes Attila
Jelmez: Szűcs Edit
Zeneszerző: G. Szabó Hunor
Zenészek: Csizmás András, Fenyvesi Márton, G. Szabó Hunor
Külön köszönet: Gőz István
A rendező munkatársa: Czakó Máté

Rendező-koreográfus: Szabó Réka

http://tunet.hu/
https://www.facebook.com/thesymptoms/?fref=ts


Ízelítő:

Kérem ossza meg ismerőseivel: