Az elmúlt 24 órában 42.326 személy kapta meg a koronavírus elleni vakcinát

Ezzel 513.429-re nőtt a beoltottak száma

Az elmúlt 24 órában 42.326 személy kapta meg Romániában a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcináját – derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) által szerdán közzétett adatokból.

Ezzel 513.429-re nőtt a beoltottak száma, közülük 456.145-en az első dózist kapták meg, 57.275-en pedig az emlékeztető oltást is.

Az elmúlt 24 órában beoltott személyek közül 101-nél jelentkezett enyhe allergiás reakció, amelyek közül 16 helyi, 85 általános jellegű volt.

Az oltáskampány kezdetétől összesen 1384 személynél jegyeztek kisebb allergiás reakciót, amelyek közül 403 helyi, 981 pedig általános jellegű volt, két eset kivizsgálása folyamatban van.

Az oltóközpontok este 8 óráig tartanak nyitva, így a 17 óra és 20 óra között beadott vakcinákat a következő napi jelentésbe foglalják bele.

oltas_jan27


Február 1-jén elkezdődik az oltás a Moderna vakcinájával

Február 1-jén elkezdődik az oltás Romániában a Moderna vakcinájával, amely esetében 28 nap után kell beadni az emlékeztető oltást – közölte szerda este a koronavírus elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV).

A CNCAV ugyanakkor emlékeztet, a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozó és a január 28-a és február 11-e közötti időszakra előjegyzéssel rendelkező személyek 28-ától kezdődően újabb időpontot kapnak az oltásra, és őket már a Moderna vakcinájával oltják be, így az emlékeztető oltást csak 28 nap múlva kell megkapniuk. A tájékoztatás szerint 35.304 személy van ebben a helyzetben, ők az eredetileg lefoglalt időponthoz képest 10 nappal később kapják meg az oltást. Az új oltási időpontot az előjegyzési platformon szabják meg, az eredeti időpontfoglalások sorrendjében.

Az érintetteket telefonos üzenetben és e-mailben is értesítik majd az új időpontokról – jegyzi meg a CNCAV.

A kulcsfontosságú ágazatokban dolgozókat leszámítva a vakcinára a második szakaszban előjegyzéssel rendelkező többi személy számára a megszabottaknak megfelelően folytatódik az oltás – áll még a tájékoztatásban.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: