Az elvégzett koronavírustesztek pozitivitási aránya 31,41%

Az egészségügyi minisztérium közleménye

Az egy nap alatt elvégzett koronavírustesztek pozitivitási aránya 31,41 százalék – közölte pénteken az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 31.724 új koronavírusos megbetegedést jegyeztek Romániában 100.990 teszt eredményének feldolgozása nyomán, ami 31,41 százalékos pozitivitási arányt jelent.

A minisztérium felkéri mindazokat, akik a Covid-19 tüneteit (láz, köhögés, fáradtság, fejfájás, ízlelés- és szaglásvesztés) észlelik magukon, kérjék a tesztelést családorvosuknál, a megyei egészségügyi igazgatóságnál vagy a 112-es egységes segélyhívószámon.

Azokat, akiknek a tesztje pozitív, az állapotfelmérő központokban kivizsgálják, és felírják nekik a megfelelő kezelést.

“Figyelem: a betegség súlyos formái, agresszív tünetek esetén hívják azonnal a 112-es számot” – figyelmeztet a minisztérium.

Közegészségügyi szakértők szerint továbbra is a védőoltás a leghatékonyabb módszer a COVID-19 súlyos formái és az elhalálozás megelőzésére. A jelenleg intenzív osztályon kezelt 773 beteg közül 646-an oltatlanok. Ugyanakkor a koronavírussal összefüggésbe hozható 60 haláleset közül 53 oltatlan fertőzöttnél következett be – áll még a közleményben.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: