Az EMI, a HVIM és a MINTA tüntetést hirdet

Felháborítónak és nevetségesnek tarják a Szőcs Zoltán és Beke István ellen benyújtott vádiratot

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a MINTA közleménye

Felháborítónak és nevetségesnek tarjuk a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztálynak (DIICOT) a Szőcs Zoltán és Beke István ellen benyújtott vádiratát, hiszen teljes mértékben valótlan állításokon alapul és bizonyítja a tehetetlenséget, amivel a két székely fiatal jogtalan elhurcolását és fogvatartását próbálják igazolni.

Vélményünk szerint a ,,Beke-ügy” egy a román és nemzetiközi jogot is sárba tipró eljárás, amely újabb állomása annak a hadjáratnak, melyet a román állam folytat az erdélyi magyar és székely közösség megfélemlítésének érdekében.

Nemzeti jelképeink, irodalmunk és előadó művészeink üldözése a román államvezetés most azt akarja érzékeltetni közösségünk tagjaival, hogy akinek van bátorsága felszólalni az hasonló meghurcoltatásokat számolhat.

Nemet kell mondjunk ezekre a 20. század sötét pillanatait idéző intézkedésekre, nem szabad hagyjuk, hogy szülöföldünkön nemzeti hovatartozásunk miatt efféle üldöztetéseknek legyünk továbbra is kitéve!

Az EMI, a HVIM és a MINTA ennek érdekében tüntetést hirdet 2016. május 29-re, a kézdivásárhelyi Gábor Áron térre 14:00 órai kezdettel. Erre az alkalomra várunk minden erdélyi magyar és székely embert, hogy közösen fejezzük ki felháborodásunkat, kiállva a meghurcolt fiatalok mellett!

Mivel a teljes magyarságot érintő kérdésről van szó, mely meghatározza majd közösségünk sorsát, ezért arra kérjük az erdélyi magyar szervezeteket, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

Az erdélyi magyar politikai pártokat pedig hangsúlyosan kérjük, hogy a választási kampány nyilvánosságát felhasználva, hívják fel a közvélemény figyelmét az ügy fontosságára! Segítsenek a mozgósításba és nem csak a kampány során, hanem azt követően is kezeljék az ügyet prioritásként. Mint az erdélyi magyarság jogainak első védvonalai, választott képviselőink kötelességének tartjuk ezt!

Az erdélyi magyarok nem hagyhatják szó nélkül jogaik megtiprását, a közösség tagjainak jogtalan elhurcolását!

                      Erdélyi Magyar Ifjak                                           2016. 05. 23.
Hatvanégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom
MINTA

Címfotó: hirado.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: