Az EMNP-ből átpártolt az RMDSZ-be

Bege László, Gyergyóalfalu alpolgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elhagyva az Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) átáll a Romániai Magyar Demokrata Szövetségbe (RMDSZ). Elmondása szerint, döntését az segítette, hogy az elmúlt időszakban RMDSZ-es vezetőtársa, a falu polgármestere mellett volt alkalma megtapasztalni a szövetség munkamódszerét, melynek köszönhetően a falukép látványos fejlődésen ment át. Érdeklődésére azt is megtudta, hogy a következő választáson az RMDSZ mozgóurnás előválasztást fog szervezni a településen, amelyen nemcsak a tagok, hanem mindenki véleményt alkothat a jelöltekről. Az elgondolás szerint az április közepére tervezett előválasztási akción, egy nap alatt, helybéliek idegenből érkező biztosokkal közösen fogják felkeresni Alfalu és Borzont választópolgárait, akik a huszonnégy tanácsosjelölt és a két polgármesterjelölt neveit tartalmazó íveken jelölhetik be azt a 16 nevet, amelyek számukra szimpatikusak. Ezek ismeretében döntött úgy Bege László, hogy az RMDSZ-ben folytatja a politikai pályafutását, mert fontosnak ítéli meg, hogy a közvélemény megítélése alapján kerüljenek ki vezetők a falu élére, akik ténylegesen elismertek egy közösségen belül, és ne egy párton belüli megegyezés alapján, ahogy szerinte történt volna, ha az EMNP-ben marad. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy számára nagyon lényeges a közösség visszajelzése, ezért is vállalja a megméretés kockázatát. Ha nem jön össze, nem jön össze, akkor ez van, de akkor a választók mondták azt, hogy köszönjük szépen, nem kérünk belőled – mondta Bege. Kifejtette, hogy nem fél a sikertelenségtől, hiszen az élet más területén is megállja a helyét, ha kell.

Az alpolgármester azt is leszögezte, hogy elsőként az EMNP vezetőségét értesítve nem rejtette véka alá szándékát, és tisztességes módon vált el a párttársaitól, akikkel továbbra is normális párbeszédet szeretne folytatni.

Bege László azt is elmondta, hogyha számára sikeresnek bizonyul az előválasztás, és majd a testülettől felkérést kap az alpolgármesterségre, akkor örömest vállalja, ha nem akkor tanácsosként szeretné tovább szolgálni Gyergyóalfalu érdekeit.

Kérem ossza meg ismerőseivel: