Az év utolsó napjaiban enyhül az idő

Az új év lehűléssel kezdődik

Január elsejéig országszerte enyhül az idő, majd fokozatosan csökkenni fog a hőmérséklet; csapadékra december 27-e és 31-e között, majd január 4-e után lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő két hétre szóló előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban a hét elején lehűl az idő, a nappali csúcsértékek 3 Celsius-fok körül alakulnak, éjszaka mínusz 3, mínusz 5 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Ezután január 1-jéig enyhülés várható, a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 9-10 fokot, éjszaka 2-4 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. 1-je után ismét lehűlés veszi kezdetét, 4-5 fokos maximumokkal és mínusz 2 fok körüli minimumokkal. Gyenge csapadék Erdélyben ezen a héten kedden, szerdán és szombaton, majd január 4-e után lehet. Máramarosban ezen a héten naponta előfordulhat csapadék, többnyire eső formájában.

A Bánságban és a Körösök vidékén a hét elején 5-7 fok körül alakul a nappali csúcsértékek átlaga, éjszaka fagypontig hűl a levegő. Az év utolsó napjai itt is enyhülést hoznak, 12-14 fokos maximumokkal és 4-6 fokos minimumokkal, majd elkezd lehűlni az idő, jövő hét végére nappal legtöbb 5-7 fok, éjszaka 0, mínusz 1 fok várható. Gyenge csapadékra kedden, szerdán, pénteken és szombaton lehet számítani.

A hegyekben a hét első napjaiban a maximumok 0 fok, a minimumok mínusz 7 fok körül alakulnak. Aztán itt is enyhül az idő, a hét végére a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 6 Celsius-fokot, a minimumoké pedig a 0-1 fokot. Jövő héten lehűlés következik, fagypont körüli maximumokkal és mínusz 6, mínusz 5 fok körüli minimumokkal. Gyenge csapadék bármikor kialakulhat, december 31-e körül és január 4-e után nagyobb valószínűséggel.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: