Az évad negyedik bemutatójára készül a Figura

Racine Phaedra című drámáját mutatja be

Az évad negyedik bemutatójára készül a Figura, Albu István rendezésében Racine Pahedra című drámáját március 31-én, péntek este 7 órától láthatja először a közönség. A bemutatót követően az előadás április 2-án (vasárnap) és 7-én (pénteken) is megtekinthető, mindkét alkalommal este 7 órától.

phaedra2

Mi történik velünk, ha napfényre kerülnek érzéseink? Ha be kell vallani, el kell ismerni, ami ott dobog a torkunkban? Leginkább talán ettől félünk. Félni szoktunk. Félünk törékenynek lenni, félünk felvállalni azt, ami ugyan tiltott, de ennek ellenére emberi.

Phaedra az egyik legnagyobb görög hérosz, Thészeusz asszonya. Nő. Azaz feleség, ember, érző lény egy olyan világban, ahol a lányokat rabolni szokták, hajóval szöktetni őket a szigetvilágon át, s ha a szerelem lángja alábbhagy, hát csendben magukra hagyni egy palota hideg falai között. A régi szerelem emlékét ilyenkor leginkább csak apró hőspalánták őrzik: egy fiú, akinek nevétől még nem visszhangzik a föld, de akinek szívébe oltva ott él a példakép: a hős apa sorsa, kalandos élete, magasztos cselekedetei.

phaedra4

Látszólag nyugodt világ ez: minden egyensúlyban. A vad, sziklás tájakat rettenthetetlen hősök tisztítják meg a veszélyektől, a kikötőkben pedig hűséges asszonyok várják férjeiket. Phaedra azonban szeret. És már nem Thészeuszt, aki hét tengeren át szöktette őt egykor: szívébe más férfi arcát csempészte a szerelem kíméletlen istene.

Bűn-e szeretni azt, akit nem szabad? Ezt kérdezi az ógörög mítosszal, az abból ihletődött francia klasszikus tragédia szövegével a Figura új előadása.

phaedra3

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával jött létre.

Az előadást 14 éves kor felett ajánljuk!


Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt egy órával a színház előcsarnokában. Információk és jegyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.


Racine: Phaedra

Fordította: Somlyó György

phaedra

SZEREPOSZTÁS:

THESEUS: Moșu Norbert-László
PHAEDRA: Vajda Gyöngyvér
HIPPOLYTOS: Faragó Zénó
ARICIA: Bartha Boróka
OINONE: Máthé Annamária
THERAMÉNES: Kolozsi Borsos Gábor
ISMENÉ/PANOPÉ: Boros Mária/Tamás Boglár
KÜPRISZ: Szilágyi Míra

Dramaturg: Czegő Csongor
Jelmeztervező: Márton Erika
Díszlettervező: Tenkei Tibor
Zeneszerző: Bocsárdi Magor

Rendező: Albu István

BEMUTATÓ: MÁRCIUS 31., PÉNTEK, 19:00

Következő időpontok: 
április 2., vasárnap, 19:00
április 7., péntek, 19:00

A próbafotókat Jakab Lóránt készítette

Kérem ossza meg ismerőseivel: