Az évszakhoz képest hűvösebb lesz az idő a következő két hétben

Csapadékra is számítani lehet

Az ilyenkor megszokottnál valamelyest alacsonyabb hőmérsékleti értékekre számíthatunk az előttünk álló két hétben, ezen a héten gyakran várható csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 25-étől május 8-áig tartó időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban kedden még 17-18 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcsértékek átlaga, szerdától 13-14 fokra csökken, majd fokozatos felmelegedés várható, május 8-áig 14 és 17 fok közötti, Máramarosban május 6-a után akár 19 fokos maximumokra lehet számítani. Az éjszakai minimumok Erdélyben 4 és 6, Máramarosban 5 és 9 fok között változnak. Csapadékra péntekig naponta, majd május 3-a és 8-a között lehet nagyobb valószínűséggel számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén szerdáig 18-20 fok körül lesz a nappali csúcsértékek átlaga, aztán 16-17 fokra csökken, majd április 30-ától a jelzett időszak végéig ismét 18-20 fok között változik. Éjszaka 7-9 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Csapadék szombatig naponta, majd május 1-je után várható.

A hegyekben szerdáig 9-10 fokig melegszik a levegő nappal, csütörtökön és pénteken legtöbb 6 fok lesz, majd május 8-áig 8-10 fok körüli átlagos nappali csúcsértékekre lehet számítani. A minimumok fagypont és 4 fok között alakulnak. A csapadék kialakulásának esélye mindvégig magas lesz.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: