Az évszakhoz képest meleg lesz a következő két hétben

Jelentős mennyiségű csapadék október 22-én és 23-án eshet

Az évszakhoz képest meleg lesz a következő két hétben, esőre október 22-én és 23-án lehet számítani, de csak elszórtan várható jelentős mennyiségű csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) október 16-a és 29-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. 

Erdélyben is melegebb lesz, mint általában az évnek ebben a szakában. Október 20-áig 20-23 Celsius-fok között alakul a nappali átlaghőmérséklet, majd fokozatosan csökkenni kezd, és október 24-e után 14 fok körüli csúcshőmérséklettel kell számolni. Éjszaka 6-7 fok, majd október 25-e és 29-e között 4 Celsius-fok várható. Október 20-áig egyáltalán nem fog esni, e dátum után megnő a csapadék kialakulásának esélye, jelentős mennyiségű esőre azonban csak 22-én és 23-án lehet számítani. 

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban a nappali átlaghőmérséklet ezen a héten 22 és 26 Celsius-fok között változik. Jövő hétfőtől itt is lehűlés várható, a nappali csúcsértékek átlaga 14-17 fok körül alakul ezekben a régiókban. Éjszaka a héten 7-10 Celsius-fok, jövő héten 4-7 Celsius-fokos átlaghőmérséklettel kell számolni. Jelentős mennyiségű csapadék október 22-én és 23-án eshet.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: