Az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékekre számíthatunk a következő két hétben

Kis mennyiségű, elszórt csapadék várható

Az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékekre számíthatunk a következő két hétben, csekély mennyiségű csapadékkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 27-e és március 12-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban a sokéves átlagnak megfelelően 4 és 8 Celsius-fok között változik majd a nappali csúcsértékek átlaga, a minimumok mínusz 5 és 0 fok között alakulnak, március 1-je és 3-a között helyenként ennél is alacsonyabbak lehetnek. Csapadék február 27-én, hétfőn, valamint a vizsgált időszak második hetén várható, elszórtan és kis mennyiségben.

A Bánságban és Körösvidéken február utolsó két napján hideg lesz, a csúcshőmérséklet nem haladja meg a 2-5 fokot. A következő napokban a maximumok átlaga megközelíti az ilyenkor megszokottat, 6 és 10 Celsius-fok között alakul. Éjszaka fagypont körüli értékek várhatók, mínusz 3, plusz 2 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Kis mennyiségű, elszórt csapadékra a vizsgált időszakban végig számítani lehet.

A hegyekben hideg lesz a következő két hétben, a nappali csúcsértékek átlaga mínusz 4 és plusz 2 fok között mozog majd, éjszaka mínusz 8, mínusz 4 fokig csökken a hőmérséklet, helyenként akár mínusz 10 fok is lehet. Csapadék hétfőn, majd március 5-e után várható.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: