Az évszaknak megfelelő idő várható a következő két hétben

Jelentős mennyiségű esőre szeptember végén és október elején lehet számítani

Az ilyenkor megszokottnak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók a következő két hétben; jelentős mennyiségű esőre szeptember végén és október elején is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szeptember 26-a és október 9-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben ezen a héten 20 és 24 Celsius-fok között változik a nappali csúcsértékek átlaga, szeptember 30-án és október 1-jén lesz a legmelegebb, és szeptember 28-án a leghűvösebb. Jövő héten visszaesik a hőmérséklet, 17-19 fokos maximumok lesznek. Éjszaka ezen a héten 7-11 fokig, a második héten 6-9 fokig csökken a hőmérséklet. Esőre szeptember 27-én és 28-án, majd október 2-3-án lehet nagyobb valószínűséggel számítani.

A Bánságban ezen a héten 20 és 24 fok, jövő héten 19 és 21 fok közötti maximumok várhatók, éjszaka 8-13 fokig hűl a levegő. Csapadékra inkább ezen a héten lehet számítani, szeptember 27-én, kedden jelentős mennyiségű eső eshet.

Körösvidéken és Máramarosban is a sokéves átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet október 9-éig, ezen a héten 18 és 22 fok között, jövő héten 17-19 fok körül alakul a nappali csúcsértékek átlaga. Éjszaka az első héten 8-12 fokig, a második héten 6-10 fokig csökken a hőmérséklet, a vizsgált időszak utolsó napjain lesz a leghidegebb. Esőre Körösvidéken főleg az első héten kell számítani, Máramarosban október 4-én várható nagyobb mennyiségű eső.

A hegyekben 10 és 15 fok között változik a nappali csúcsértékek átlaga, éjszaka 3-8 fokig hűl le a levegő. A legmagasabb hőmérsékleti értékekre szeptember utolsó és október első napjaiban lehet számítani. Csapadék szinte minden nap előfordulhat, jelentős mennyiségű eső szeptember 27-én, kedden várható.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: