Az idei adventben is együtt készül az ünnepre a város

Szóljon egyként a sok hang

Idén 7. éve, hogy nemcsak a templomokban, de városi szinten gyújtják meg az adventi koszorún a gyertyalángot, a közösség ezáltal együtt készül az ünnepre, sokan az itt továbbadott lángot óvják a hazaúton, hogy az otthoni adventi koszorún erről gyúljon ki a fény.

Idei évben, a megszokotthoz hasonlóan, vasárnapról vasárnapra az esti szentmisék után, 19:15-kor a főtéren gyűl össze a város apraja-nagyja. A különböző felekezetek lelkipásztorai adventi útravalóval, üzenettel tarisznyálják fel a közösséget, majd az adventi naptár üzenetei hangzanak el a készület minden napjára. Ezeket az üzeneteket idén is napról-napra a világhálón teszik közzé a szervezők, illetve SMS útján is továbbítják, arra kérve a lakókat, hogy akihez eljutott a láng, adja azt tovább ismerősei, szerettei számára, hogy minél többekhez eljusson az készülődés lelkülete.

Az eddigi években minden alkalommal a város kórusai színesítették az ünnepet. Idén sem lesz ez másként, a kórusok azonban nemcsak énekükkel lesznek jelen.

„Sokan sokféle hangon megszólalunk egy közösségben, ki-ki hozzátesz ahhoz, hogy milyen ez a város, milyen itthon élni, milyen ennek a közösségnek tagja lenni – idén arra szeretnénk hívni mindenkit, hogy ez a sok hang egyként szólaljon meg. Ne megosztva, hanem egységben, összhangban, egymást erősítve álljunk egymás mellett – ahogyan ezt a kórusok szólamai teszik. Éppen ezért az idei adventben városunk énekkarait kértük fel arra, hogy a koszorún meggyújtsák a lángot, hogy ezt továbbadják és ők tolmácsolják az adventi naptár üzeneteit is a közösség számára.” – mondta el Fórika Krisztina, a városháza rendezvényekkel megbízott munkatársa.

Ezen a héten, advent első vasárnapján a Pacsirták, valamint Tőkés-Bencze Zsuzsánna, unitárius lelkipásztor és Gál Hunor örmény katolikus plébános vállalták a szolgálatot. Második héten az Ipartestület Férfikara, és Msgr. Portik-Hegyi Kelemen, az öröm vasárnapján a Domokos Pál Péter Dalkör Női Kórusa és Bíró Sándor református lelkész, valamint Ft. Keresztes Zoltán, plébános, negyedik vasárnap pedig a Szent Miklós Kamaraegyüttes és Novák Zsolt, baptista lelkipásztor, valamint Simó Ferenc, a Szent Miklós plébánia segédlelkésze gondoskodnak a közös készülődés tartalmassá tételéről.
Mindenkit szeretettel várunk, ha tehetik, hozzanak gyertyát magukkal.

Advent első vasárnapjával megnyitja kapuit az adventi vásár is a város főterén. A 9 kis faházikóban az ünnepkörhöz kapcsolódó termékeket lehet majd találni, keressék fel őket. Ugyanekkortól a főtéren a díszvilágítás is működik majd.

Kérem ossza meg ismerőseivel: