Az időszakra jellemző sokévi átlagnál enyhébb idő várható

Négy hétre szóló előrejelzés

A következő négy hétben az időszakra jellemző sokévi átlagnál valamivel enyhébb idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 22-e és február 19-e közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.

A következő héten, január 22-e és 29-e között az ország területének nagy részén az erre az időszakra jellemző hőmérsékleti átlagnál magasabb értékek várhatók, főleg északkeleten. Északon sok lesz a csapadék, a középső régiókban a normális értékek között mozog, délen viszont a szükségesnél kevesebb eső fog esni.

Január 29-e és február 5-e között szintén a sokévi átlagnál melegebb lesz, főleg délnyugaton és az ország északkeleti csücskében. A csapadékhiány az egész országban érezhető lesz, de főleg délnyugaton.

Február 5-e és 12-e között délnyugaton, északkeleten és helyenként az ország északkeleti és középső régióiban az időszak normális értékeihez képest melegebb lesz, a többi régióban az évszakra jellemző hőmérsékleti értékeket fogunk mérni. A csapadékmennyiség is az átlagos intervallumban marad, kivéve délen és délkeleten, ahol kitart a szárazság.

Február 12-e és 19-e között a sokévi átlaghoz közelítő hőértékek várhatók, az időszakra jellemző normális csapadékmennyiséggel.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: