Az ivóvíz 30%-al, a szennyvíz 94%-al drágulhat Gyergyószentmiklóson

Lakossági véleményezésre bocsátották a változás előtt álló víz és szennyvíz árakat

Gyergyószentmiklós önkormányzata lakossági véleményezés céljából kifüggesztette azt a tanácshatározat tervezetet, amely a leendő Gyervíz szolgáltató által végzett ivóvíz és szennyvíz szolgáltatás díjának jóváhagyására vonatkozik.

A véleményezési, észrevételezési fázisban levő határozattervezetben található árak, egy elsődleges számításból származó javaslatok, arra vonatkozóan, hogy az eddig alacsony áron, éppen ezért veszteségesen működő szolgáltatás, hatékonyabb, gazdaságosabb és fenntarthatóbb legyen az elkövetkezőkben. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a véleményezés előtt álló dokumentumban található értékek, nem elfogadott árak, az önkormányzat a lakosság véleményezése mellett, folyamatos tárgyalásokat folytat az országos szakhatósággal az ár megállapítása érdekében.

A javaslat értelmében a víz esetében az ár 2,57 lej/köbméter lenne (a jelenlegi ár 1,97 lej/köbméter – a szerk. megj.), míg a szennyvíz 2,8 lej (a jelenlegi ár 1,44 lej/köbméter – a szerk. megj.). A javaslatok alapján kialakuló ár, amely várhatóan a jövő hónap folyamán kerül elfogadásra, egy éves, időszakos periódus után, a szolgáltatás kiértékelését követően módosulhat.

Fontos megjegyeznünk, hogy a javasolt árak mind a megyei vízszolgáltató, mind környékbeli szolgáltatók jelenlegi árai alatt vannak. Összehasonlításként a megyei vízszolgáltatás ára a Gyergyószentmiklóson javasolt 2,57 lejjel szemben jelenleg 3,5 lej, a szennyvíz szolgáltatás köbméterenkénti ára 3,08 lej, amely a Gyergyószentmiklós esetében 2,8 lej lenne.

A kifüggesztett dokumentáció április 12-ig véleményezhető. Az írásos javaslatokat az önkormányzat ügyfélfogadó irodájában várják, munkanapokon 8 és 15 óra között.

gyerviz

Kérem ossza meg ismerőseivel: