Az MPP szolidáris Mezei Jánossal

Közlemények

Közlemény

 

A Magyar Polgári Párt megdöbbenéssel értesült, hogy Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós népszerű polgármesterét a Marosvásárhelyi Táblabíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

    Az MPP szolidáris Mezei Jánossal, hiszen egy olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében végezte munkáját, mint polgármester a város jólétéért dolgozott és munkálkodott. Az MPP tagsága épp úgy, mint Gyergyószentmiklós lakossága értetlenül áll az ügy előtt éppen ezért fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az ártatlanág vélelme megilleti Mezei Jánost és elítélünk minden olyan megnyilvánulást, amely személye, családja, a hivatal vagy az MPP frakció befeketítésére irányul.

    Bízunk az igazságszolgáltatásban és reméljük, mielőbb a nyilvánosság is megismerheti az ügy részleteit.

   Gyergyószentmiklós önkormányzata e nehéz pillanatokban is naponta bizonyítja, hogy az emberek pártján áll.

Hiszünk Istenben, és hisszük, hogy az igazság győzni fog!

2015. március 19.

MPP Sajtóiroda

*   *   *

Közlemény

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei elnöksége megdöbbenéssel értesült, hogy Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós polgármesterét a Marosvásárhelyi Táblabiróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az MPP szolidáris Mezei Jánossal, hiszen egy olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében végezte munkáját, mint polgármester a város jólétéért dolgozott és munkálkodott. Az MPP tagsága értetlenül áll az ügy előtt, ugyanakkor biztosak vagyunk abban, hogy Mezei János törvényesen járt el minden esetben, hiszünk ártatlanságában. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az ártatlanság vélelme érvényesüljön. Egy demokratikus jogállamban büntetőjogi felelősséget csak akkor lehet megállapítani, ha az minden kétséget kizáróan bizonyított és egy jogerős bírósági ítélet támasztja alá. Bízunk benne, hogy az Ügyészség mihamarabb a nyilvánosság elé tárja ennek az ügynek a részleteit, és tisztázza a Mezei János hírnevén esett csorbát. Intő példa erre Rácz Károly, Kézdivásárhely volt polgármesterének korábbi esete, akiről mint utólag kiderült politikai szerepvállalása miatt kellett szenvednie.

Salamon Zoltán,

a Magyar Polgári Párt Hargita Megyei Szervezetének elnöke

Csíkszereda, 2015. március 19.

Kérem ossza meg ismerőseivel: