Az önkéntes tűzoltók önzetlen munkáját ünnepelték Gyergyóalfaluban

Negyedik alkalommal tartották meg a Székely Lánglovagok találkozóját Gyergyóalfaluban október 22-én, szombaton, és ez alkalommal avatták fel a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltók új szertárát is. Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bende Sándor megyei tanácsos és képviselőjelölt is.

Borboly Csaba köszöntőbeszédében azt mondta, magasra tették a mércét Gyergyóalfaluban, hiszen a megye legszebb tűzoltószertárát avatták fel. Tíz éve, hogy az önkéntes tűzoltók megálmodták ezt a szertárat, végül kalákában, a megyei tanács és az alfalvi közbirtokosság segítségével sikerült megvalósítani. Fontosnak nevezte Bende Sándor jelenlétét az ünnepségen, hiszen, mint mondta, ha bekerül a parlamentbe, tudja segíteni annak a törvénytervezetnek az elfogadtatását, amely arról szól, hogy az önkéntes tűzoltók esetében a bevetések közbeni baleseteket minősítsék munkabalesetnek. – Nem helyes az, hogy a megyében a balesetek 55 százalékában az önkéntes tűzoltók érnek ki elsőnek a helyszínre, és mégsem részesülnek állami támogatásban. Ők azok, akik családjaikat hátrahagyják, életüket kockáztatják és állandóan készenlétben állnak a mi biztonságunk érdekében, ezért úgy gondolom, megérdemelnek mindent támogatást – fogalmazta meg Borboly Csaba, és gratulált minden tűzoltónak.

Az ünnepségen kitüntették a hazai és magyarországi jelenlevő önkéntes tűzoltó alakulatokat, illetve azokat az önkéntes tűzoltókat, akik 5, 10, 15, 25 vagy 35 éve tevékenykednek.

alfalutuzoltok_2016okt22_2

A rendezvényről Borboly Csaba és az önkéntes tűzoltók élő bejelentkezése az alábbi linken tekinthető meg: https://www.facebook.com/csaba.borboly/videos/1308397222512707/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

A program ideje alatt a zenét a Gyergyóalfalvi Helikon Fúvószenekar szolgáltatta,  a rendezvénnyel párhuzamosan útjára indult az I. Országos Székely Tűzoltó Börze.

Kérem ossza meg ismerőseivel: