Az Öntöde az új Figura

Március 17-én és 18-án új helyszínen várják a vállalkozó kedvű nézőket

Közel egy éve vette birtokba a volt öntöde épületét a Figura Stúdió Színház, ezidő alatt irodákat, próbatermet, raktárakat alakított ki a társulat, hamarosan pedig egy felújított stúdióteremben várják a nézőket két előadással – egyelőre kísérleti jelleggel.

Egy évvel ezelőtt, február 19-én került sor az utolsó figurás bemutatóra, amit a Művelődési Ház stúdiótermében tartottak, a K. Gedeon tündöklése és bukása című tudományos-ismeretterjesztő kabaré-előadásra. A Hatházi András által színpadra állított darab Barabási Albert-László erdélyi származású hálózatkutató A képlet – A siker egyetemes törvényei című könyve alapján készült.

Egy évvel ezelőtt várta a nézőket utolsó alkalommal a szó szoros értelmében vett, színpadon játszott előadással a társulat, több hónapon keresztül alternatív helyszíneken mutattak be előadásokat, köztük tantermi, kocsmaszínházi, babaszínházi kezdeményezéseket vittek ily módon „színpadra”. Bár az Öntöde névre keresztelt új játszóhely hivatalos megnyitójára március 27-én, a színházi világnap alkalmából kerül sor, a Figura – amolyan főpróbaképpen – március 17-én és 18-án az új helyszínen előadásra várja a vállalkozó kedvű nézőket. A Testvériség sugárút 23. szám alatti ingatlan első emeletén található Öntöde stúdióban, a kontinuitás jegyében K. Gedeon tündöklése és bukása című előadás kerül legelső alkalommal bemutatásra, amelyben ezúttal a Konferanszié szerepét az előadás rendezője, Hatházi András játssza. Az előadás a siker törvényeit és azok színházi előadásra való alkalmazhatóságát járja körül. Egyáltalán: lefordíthatók-e Barabási törvényei a színházra? Az előadás sikere vajon tényleg annak közönségétől függ? A képlet szerint, mivel a színházban a teljesítmény nem mérhető, az előadók sorsa valóban a közönségen múlik.


Jegyek válthatók a megszokott online felületen (www.biletmaster.ro), illetve előadások előtt egy órával a helyszínen újranyitó jegypénztárban. Foglalás és további információk a 0752.227-011-es telefonszámon.


A Figura Stúdió Színház közleménye


Kérem ossza meg ismerőseivel: