Az ország déli és délkeleti régióiban vonatjáratokat töröltek

A havazás és hóviharok miatt az ország tíz megyéjében és Bukarestben szünetel pénteken az oktatás az iskolákban.

Nincs tanítás a kedvezőtlen időjárás miatt Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt megyében és Bukarestben. Ialomiţa megyében az iskolák zárva vannak pénteken, de a napközi óvodákban fogadják a gyermekeket.

A román állami vasúttársaság (CFR) a havazás és jegesedés miatt 41 járatát függesztette fel pénteken az ország déli és délkeleti régióiban, többek közt Bukarest és Konstanca, Bukarest és Tulcea, Buzău és Konstanca, Craiova és Nagyszeben között.

Pénteken 15 óráig másodfokú (narancssárga jelzésű), havazásra, hóviharokra és alacsony látótávolságra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben a román fővárosban, valamint Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila és Tulcea megyében.

Szintén pénteken 20 óráig elsőfokú (sárga jelzésű), havazásra, rendkívüli hidegre és erős szélre vonatkozó figyelmeztetés van érvényben Temes, Hunyad, Szeben, Brassó, Kovászna, Gorj, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galac és Konstanca megyében.

Péntek reggel újabb figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mely szerint Beszterce-Naszód és Máramaros megye hegyvidékein hóvihar lesz, a szél 70-80 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: