Az országos élvonalban a Hargita megyei hegyimentők 

Az elsők között teljesítettek minden elvárást

Ismét nagyon fontos lépést teljesített Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, hiszen az országos szervek ellenőrzése után az elsők között kapta meg újabb öt évre a hegyimentéshez szükséges elismervényt. A felmérés első szakasza február 26–28. között zajlott, amikor a helyi és a megyei hegyimentő szolgálatokat mérték fel. A kiértékelésnél figyelembe vették az alakulatok felépítését, humán erőforrását, felszereltségüket, illetve a más mentőalakulatokkal való együttműködésüket. A 34 hazai csapat közül az első fordulóban a Hargita megyei mellett Arad, Bihar, Kolozs, Gorj, Hunyad, Maros, Neamţ, Prahova és Szeben megyei alakulatok kapták meg a működéshez szükséges elismervényt.   

felmeres_2016marc1_2

– Közszolgálatunk az elsők között teljesített minden elvárást, amit az is bizonyít, hogy az ország élvonalába tartozó hegyimentő közszolgálatok közé lettünk sorolva. Mindez munkánk elismerése, és annak újabb bizonyítéka, hogy a közös erőfeszítések újabb elismerést hoztak megyénknek – fejtette ki Fekete Örs, a közszolgálat vezetője, és megköszönte Hargita Megye Tanácsának a támogatást.

felmeres_2016marc1_1

Borboly Csaba megyeelnök jó hírként értékelte a Hargita megyei hegyimentők elismerését. Mint mondta, munkájuk elengedhetetlen többek között a biztonságos turizmus, a környezettudatos életmódra való nevelés területén, amelyekkel környezetünket teszik élhetőbbé. Az elöljáró gratulált a csapatnak, és további jó munkát kívánt.

Kérem ossza meg ismerőseivel: